Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Tek Başına

Dünyadaki herkes tek başına yürür merdivenleri, kimisi basamaklarını zor atlar, kimisi kolay ancak herkes tek başına bir kurgunun içindedir, yalnız bırakılmış olan aslında siz değilsinizdir çünkü yalnızlığı herkes tatmalıdır.

Yalnızken iyi projeler aramak ve hedeflerinize tutunmak adına iyi ve verimli çalışmalar kararlaştırmak zorundasınızdır. Yeni işler, yeni oluşumlar, başlı başına bir yenilik akımı ve her geçen günümüzde yeni akım ve trendlerin ev sahipliğini üstleniriz.

Yeni bir alışma evresi ve yeni bir başlangıç evresi oluşturmak durumunda kaldığımız zamanlar hepimizin toplumsal bir yapı taşı haline dönüşümünü bizlere getirecektir. Hepimiz insanlar ve insanlık için bir şeyler planlamak ve yeni adımlarımızı atmakta profesyonel olarak düşünmek zorundayız.

Profesyonel bir takım elbise giyip çeşitli zamanlarda hayatın getiri ve götürülerini düşünmek ve hatta onla varlık hissetmek zorundayız. Dünyada anormal giden bir şeyler hep olacak ve hep bir sıfır önde başlamayacağız hayatta. Merdivenleri ağır ağır çıkacağız Ahmet HAŞİM'in dediği gibi. Yeni bir oluşum sürecinde merdivenleri ağır ağır çıkacağız ve yaşlandığımız zaman arkamızda o merdivenlerin ağır yollarını aşmanın gururu ve güzelliğiyle takip edilecek hikayelerimizi geride bırakmış olacağız.

Hiç bir zaman yeni bir oluşum oluşturmakta geç kalmış sayılmayız ve hiç bir zaman bir önceki adımımıza saygısızlık etmemek adına onun bizlerden getirdiklerini ve götürdüklerini hesaplayarak yeni adımlarımızda tutunacağız.

Problemlerimizi aşmanın yollarını aramak ve problemlerimiz ile savaşmak zorundayız. Kimse sizin neler yaşadığınız hakkında ufacık bir bilgisi olmaksızın sizlere bir şeyler hakkında fikir vermemeli. Tecrübe edinerek yanınızda sımsıkı duranlar hariç. Saygı ve sevgiyle yeni bir yaşama tutunmamız gerekli ve bu yaşamdan pay almalıyız. Bir kaç eser bırakabilirsek geride ne mutlu bizlere.

Bilinmez ve dar yollardan yürüsek bile ayaklarımızın hiç takılmaması dileğiyle...

Erol SÖĞÜT

Bugün bu yazıyı yazmama sebep olan şey öncelikle içimdeki duygu birikimleri daha sonrasında çok beğenerek izlediğim "Menajerimi Ara" adlı dizinin konu başlığı olmasıydı, herkese ve tüm okuyanlarıma teşekkür ederim, saygılarımla.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü