Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Terapi

 Seçimlerimiz ve getirileri, olmak istediklerimiz noktalar, çoğu düşüncemiz ve gelişimimiz döngülerinde sürüklenip giden katmanlarımızlayız. Korkunç bir şekilde kumanda edilen dürtülerimize ket vuruyoruz ve oldum olası bir yalın halimiz mevcut. Karmaşıklaşmalıyız ve karmaşık hallerimizi de yaşam döngüsüne oturtmalıyız.

Karmaşık olmak ve kaoslarımız olmalı, bazen sizi ayakta tutacak tek şey iç karmaşanızdır. Bir şeyler düşünemez ve karmaşanızda yeni kendinize dönüş anları yaşarsınız. Kendinize dönmek için bir şeyler planlamalı ve çevrenizdeki olaylara bakmalısınız. Psikolojik olarak bir içe dönüş gerçekleştirmenin zamanıdır.

Şiddetli bir söz gelimi olarak biraz olsun içsel yolculuğunuza başlayalım. Ruhunuzu ve bedeninizi rahat bırakın, en çok olmak istediğiniz yere gidin ve en çok yapmak istediğiniz şeyleri yapın, hayal gücünüzü simülasyonlar ile kullanabilir ve yeni düşünceler oluşturabilirsiniz.

Bir takım gerçekliklerimiz ve düşündüğümüz şeylere yönelmeden önce öncelikle gözlerinizi kapatıp içinizden rakamlarla sayı saymanızı önerebilirim, bu rahatlatıcı bir etki bırakacaktır. Biz kendi ruh halimizi hissederken bir yolculuğa çıkacak ve çeşitli şekillerde ruhumuzu negatif düşüncelerden arındıracağız. Negatif düşünceler hissettiğimizde psikolojik olarak hayali bir kutu oluşturmanızı ve oraya sıkıntılarınızı atmanızı ve sonra kutuyu kaybetmenizi öneririm. Zamanı geldiğinde ise olumlu bakabildiğiniz anlarda o kutuyu açık bırakmanızı ve sıkıntılarınızı kısmen göz önüne alarak yeni kararlar vermenizi öneririm.

Sıkıntılarımızdan uzak durmamızın bir çok yönü ve yöntemi bulunmaktadır. Bir çok insan sıkıntı duyduğu şeyleri kafasında çok yer edindirdiği için belirli aşamalar atlayamaz ve onu bir süreç olarak kendisini hata yapmış hissi ile cezalandırır. Bu hisleri hissettiğimiz zaman hemen yeni bir oluşuma yönelmek ve onunla ilgilenmek durumunda olmalıyız.

Bir çok rahatlatıcı ve meşgul edici aktivite varken hala kafamızdaki düşüncelerimiz ile boğuşuyorsak bu bizlerin bir şeyler yapma isteğine neticedir. Aslında yapmak istediğimiz şey düşünce ve düşünsel olarak gelişim gösteren süreçlerimizi kontrol edebilmektir ancak bu durumlara gelebilmemiz için öncelikle içsel dünyamızı iyi anlamalıyız, hepimizi, hepinizi kendini yeniden tanımaya çağırıyorum. Düşünmek bir ilaçtır ve düşündükçe yeni kararlar almak içten bile değildir.

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü