Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Dünya Kadın Hakları Günü

 Bugün Dünya Kadın Hakları Günü, 5 Aralık ve dünya kadınları olarak bugüne sahip çıkmaları gereklidir.

Yıl 1934, en önemli devrimlerden birini yaparak Mustafa Kemal ATATÜRK kadınlara "Seçme ve Seçilme Hakkı" vermiştir. Dünyada ilk seçme ve seçilme hakkı Türk kadınına verilmiştir. Vizyon ve misyonun büyüklüğü o yüzdendir bizim ulusumuz için. Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bu büyüklüğü tartışılmaz bir vizyon ve misyonun getirisidir.

Kadınların yaşamımıza kattıkları ve bizlere öğrettikleri şeyler tartışılamaz büyüklüktedir. Kadın veya adam fark etmez ilk vizyon ve misyonunuzu çizen ve gelişiminde rol oynayan onlardır. Bizim tarihimizde de kadının önemi her zaman ayrı tutulmuştur. Tarihin getirilerini de özümsemek zorundayız.

Karahanlılar Dönemi'nde Hakan'dan sonra söz sahibi olan kişi eşi Hatun'dur. Türk gelenek ve göreneklerimizde de kadının yeri ve önemi her zaman ayrı tutulmuştur. İlk kadın Cumhurbaşkanı Vigdís Finnbogadóttir 1980 - 1996 arasında İzlanda'da olmuş, Sirimavo Ratwatte Dias Bandaranaike dünyanın ilk kadın başbakanı Srilankalı olarak anılmıştır.

Dünyanın kadınlara verdiği önem her geçen gün artarken onlar artık iş yaşamlarında yönetici ve hatta kendi işletmelerinin sahipleri ve iyi bir anne, iyi bir eş, iyi birer öğretmenler.

Bugünün anlam ve önemini anlamadan yaşayamayız, çünkü kadınlar tüm toplumun oluşumu ve toplumların yetişmesi ve öğrenmesi üzerinde etkili olmuşlardır. Bugün başka bir yazım olamaz, bugünün değeri ile başka bir yazı yazılamazdı. Kadınlara ve beni yetiştiren anneme milyarlarca kere teşekkür ederim.

 İlk anneme yazdığım şiirler saklı kalmakla beraber, "Ağlar Yalnızlığım" adlı kitabımda annem ve babama bir şiir sayfası ayırmıştım. İzin verirseniz anneme yazdığım şiiri de paylaşmak isterim;

Melek ve kadın

Seni yetiştiren bir kadındır,
Bir kadın aşkı öğretir,
Bir kadın seni sever,
Bir kadın hasta olduğunda başucunda

Bir melek gibidir onlar
Bir melek gibidir anneler
Fedakardır, cefakardır onlar
Gece üstün açıldığında üstünü örter

Sen hasta olma diye düşünür
Senin canının acımasını istemez
Bir melek olsa ancak bu kadar güzel olurdu
Bu melek annedir herzaman

Bir gün büyürsün hayatta
Büyüdüğünü zannedersin aslında
Onun için hiç büyümezsin aslında
Onun küçük çocuğusundur hep

Hepte öyle kalacaksın aslında
Sen mutlu ol diye her hatana göz yumacak
Evin yemeğini yapacak, yorgun kadın
Zaman geçicek, senle ilgilenecek

Senle arkadaş olacak bazen
Senle yalnızlığını, sevgini paylaşacak
Biraz üzüldüğünde neyin olduğunu sorar,
Dedim ya melek onlar, annem benim

Hep yanımda kal Seni seviyorum annem

Erol SÖĞÜT

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü