Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İnsan Kaynakları III - Ön Bilgiler

 Sistematik CV yani özgeçmişler yaratmak sizleri her türlü insandan önde kılar. Sistematik olarak özgeçmişlerimizi değerlendirdiğimiz zaman iş görüşmesinde gösterdiğimiz performans kadar önemlidir özgeçmişinizde yer alan bilgiler. Sizinle ilk tanışmayı şirketler/kurumlar kendi alanlarında uzman kişiler ile yaparken değerlendirdikleri şey biraz olsun sosyal doyum yanında özgeçmişinizde yer alan bilgileriniz olmaktadır. Bir özgeçmişe sadece sayfa olarak bakmak yanı sıra bir özgeçmişte olması gereken kültürünüz ile kariyer planlayanlara yön verebilirsiniz.

Etkileyici ve yorumlara açık bir şekilde sizinle ilgilenecek kariyer planlama yetkilisinin gözünü diğer insanlardan farklı biri olduğunuza inandırmak zorundasınızdır ve güçlü yönlerinizi vurgulayıcı konuşmalar yaparken öğrenmeniz gereken şeyler olduğunu da onlara hatırlatmalısınız. Bir yorumlayıcı olarak onlar içinde bulunduğunuz koşullar altında neler başarabileceğinizi görmeliler. Bir yönetici aslında kurumun kimliğidir. Küçük ölçeklide olsa iş görüşmelerinde bu görüşle yaklaşmanız size bir artı sağlayacaktır. Sizlere sosyal olarak motivasyonunuzun ne kadar kuvvetli olabileceğini tahmin etmeye yönelik sorular soracaklardır. Sorularınıza emin cevaplar verebilmeniz ve öğrenebileceğiniz çok şey olduğunu kabullenmeniz sizin açınızdan olumlu bir tutum oluşturacaktır.

Yönetim kademelerinde insanların başarılı olmaları ve anlayış içerisinde sizlere yönlendirecekleri sorulara özümseyerek cevaplar vermeniz durumunda oldukça başarılı bir görüşme geçirebileceğinizi söyleyebilirim. Sakin olmalı ve soğuk kanlı davranmalısınız. Biraz olsun işlerimizi yeni düşüncelerle desteklemelisiniz. Yollar aşılarak yokuşlar çıkılacaktır. İlk adımda pes etmeyeceğiz ve yeterince sizlerin özgeçmişlerinizle ilgili olan düzeninizi kurmanızı tavsiye ediyorum. Özgeçmiş işin kritik anahtarı aslında, sizler açısından belirli yaklaşımlar ve önyargıları o sayfalara bakarak anlayabilirler. Bir kapıyı açmak istiyorsak o kadar çok deneyimi içimizde barındırmalıyız.

İkna kabiliyetiniz bu noktada önem taşıyacaktır ancak iknadan önce sizlere en büyük hatırlatmak istediğim nokta düzenli bir özgeçmiş oluşturmanız ve yaptıklarınızı ve yapacaklarınızı daha iyi yansıtan, sizleri daha iyi yansıtan cümlelerle özgeçmişlerinizi güçlendirmenizdir. İnsan Kaynakları için işe alım süreçlerinde en kritik olan şey ön görüşme ve özgeçmişinizdir. Aidiyet duygusu kurumlar/şirketler için çok önemlidir. Mutlaka aidiyet duygusu yaratan cümleler kurmanız istenecektir.

Heyecan elbette ki hepimizin içinde var olan bir duygu ancak bu tip yüz yüze yapılan görüşmelerde heyecanınızı en az noktada tutmanız sizlere avantaj sağlayacaktır. Şirketler için heyecan değil tecrübe ve birikim önemlidir.

Genç olmanız sizin en iyi avantajınız olmaktadır. Genç kalın, genç ve yenilikçi fikirler izleyiniz. Bugüne kadar katıldığım iş görüşmelerinden gözlemlediğim ufak ayrıntıları sizler ile bu yazımda paylaşmak istedim, herkes için ve hepimiz için umarım iyi ve kariyer odaklı yarınlar olacaktır. Daha üst noktalara gelebilmemiz ümidi ile;

Saygılarımla.

Erol SÖĞÜT

Daha önceki "İnsan Kaynakları" yazılarım

İnsan Kaynakları II - Kalite
İnsan Kaynakları

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü