Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İlk ve Sonsuzluk

 Ait olmak önemli bir şeydir ve kişi bir şeye ait olduğunu hissederse eğer ona sonsuz bağlılık ile bağlanır ve sever. Kendinizi ele aldığımızda bir ömrü ait ettiğiniz neler oldu hayatınızda ve neleri sevdiniz bilinmez ama kendim için bir parantez açabilirim ki ben yalnızca bir duyguya ait hissedebildim kendimi ve o duyguyla yaşamayı seçtim. Kendimi ait hissettiğim tek yanım var ve sonsuza kadar da benimle beraber olacak...

Mısra mısra dökülüyor kalemimden bugün kelimeler ve her kalemimi elime aldığımda düşüncelerimle yeniden yaşıyorum. Uzun bir hayat var önümüzde uzun ve günlerin geçeceği bir bütünsellik. Herkesin bütünü bulma yolu ayrıdır, kimisi sevgi ile bulur bütününü, kimisi ise hayatı ile bir bütüne ait olmayı seçer.

Bir şeyler ufalanıyor her gün beynimden, şiirler, şarkılar, müzikler ve zaman... her bitmeyen şey gibi benimde bitiremeyeceğim şeyler var, ömrümü adadığım bir hayatım ve düşüncelerim. Şöyle bir baksam zamana değerli gördüğüm ailem ve duygularımı oluşturan şey dışında hiç bir şey yoktur. Şöyle kendimize bir zaman ayıralım desem kendime ayıracağım zamanın çoğunu düşüncelerimle, duygularımla oluşturuyorum.

Resimdir bir hikaye ve insan resimlerde yaş bulur ve resimlerde hikayesini görür sonradan ve her resimlere baktığımızda bir hikaye belirir kafamızda, yaşantımız resimlerle yön bulur ve hatırlanır tüm sessizliğiyle.

İlklerimiz özeldir her zaman ve ilk olarak yaşarız unutamadıklarımızı... hayat hep ilkleri yaşatır bizlere ve ilkler içinde sevdiklerimiz vardır hep. Sonsuza uzanan her şey ilklerle başlar... çocukluktan bellidir hikayemiz ve geleceğimiz.

En büyük kelimeleri hayatımızda hep en başta söylemişizdir ve vazgeçilmezlerimizi hep ilk anlarda belirlemişizdir. İlk anda hayal kurmuşuzdur ve gerçekle ilk anlarda tanışmışızdır... içten bir şekilde ilk aklımıza gelen cümleleri söylemez miyiz hep, ilkler özeldir ve sonsuzdur.

Lütfen hayatımızdaki ilkleri kaybetmeyelim ve hayatımızı ilk günkü düşünüşümüzle temiz ve sevgi ile yaşayalım. Tüm cümleler vaktine esirdir ve vakit bir sonsuzluktur. En güzel şeydir yaşamda sonsuzluk ve sonu olmayacak hikayeler...

Erol SÖĞÜT

Daha önce aşk hakkında yazdığım yazılar:
Aşk Bir Ömrün Hikayesidir II
Aşk Bir Ömrün Hikayesidir
Sevgi/Aşk
Aşk
Aşk Denize Vurunca

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü