Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Şiir ve Hikayem

Şiir üzerine çok yazmayı düşündüm ve denedim. Şiirler yazıyor olmam dışında iyi şairlerin varlığı ve arkamda bıraktıklarım bana güç vermiştir. Şiir bir duygu ürünüdür ve şiirler ile yaşamlar anlatılmaktadır. Her şiir bir hayat öyküsüdür aslında, şiir yazan kişiler yalan söylemeyi beceremezler ve şiir yazan insanlar narindirler.

Şiir, sevda ile yazılır her hecesinde, kısa kelimelerle aşkın yön buluşu ya da keşfi olarak anlatılabilir. İnsan aşk ile var oluşunu sürdürür ve aşk ile yaşar. Şairlerin yaşadığı şeyler duygular ve düşünceler onlara ilham olurken şiirlerinin hepsinde bir aşkın dışa aktarımını yansıtırlar. Nazım Hikmet okumaktır şiir kimilerine göre, kimilerine göre Atilla İlhan'dır şiir, kimine göre ise Orhan Veli Kanık,.. şiir bir aşktır ve hayatta aşk varlığını sürdürdükçe şiir var olacaktır.

20 yıldır şiirler yazan birisiyim. İlk şiirimi 10 yaşında yazdım ve ilk şiirim "Aşk Buydu Belki de" ile hayatımda şiiri ve yaşamımı anlamlandıran hikayeyi soktum. Şiir bir aşktı benim için ve hep öyle kalacaktı. Hayatım boyunca şiirler yazmaya aday biri olduğum ve hayat hikayemi devam ettireceğim doğrudur. Yüreğimiz bizlerde atmaya devam ettikçe sizler ile paylaşımlarımı sürdürmeye çalışacağım.

Sözlerimiz kaybolur çoğu zaman ama bir şiirde hayat verirsek onlara "söz uçar, yazı kalır" cümlesini sürdürmüş ve hayata geçirmiş oluruz. Her şiir bir ömrün hayat hikayesidir ve şair yaşadığı şeylere duygu vermeyi amaçlar. Başkalarının yaşadıklarını da anlattığı şiirler vardır şair kişilerin ama şairler esas ön planda tutulan şiirlerini hep kendi yüreğinden yazmıştır ve kendi yaşantısıyla tanımlamıştır.

Bir şiire, bir söze işlenen yürek yıllar boyu atacak ve sonsuz bir şekilde atmaya devam edecektir. Şiir yazan kimseler için bir son yoktur ve sonsuzluk vardır. Sonsuzluğu şiirlerinde taşır tüm şairler ve şiir yazan kişiyi de sonsuza taşır.

Şiir yazan kişilerin en büyük özelliği her hikayesinde o anı anlatmaya çalışmaları ve duygularına yönelmeler ile anlatmalıdır. "Ağlar Yalnızlığım" adında bir şiir kitabını yazdım ve 10 yaşından beridir yazdığım şiirleri içinde toparlamaya çalıştım.

Şiirler ve hikayemiz ile güzel yarınlara.

Erol SÖĞÜT

Sözcükler ile aşkı anlattığım Önceki yazılarım Zaman eskiye döndüğünde akrep yön bulacak.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü