Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Yeniden Başlamak

Yaşıyorsak bu dünya üzerinde bir anlamı olmalı, bir şeyler yapabilmek ve bir şeylere öncülük etmek durumundayız, insanlar ve yaratılışları bir rastlantı olamaz. Gün geçtikçe büyüyen bu nüfuslar bir şeyler yapmak için var, hepimiz bir amaç uğrunda çalışmak için dünyaya geldik.

Tarih ve günümüze bakacak olursak çoğu örnek gösterilebilecek insani değerlerimiz mevcut, yeni çizgi oluşturmak amacımız ve kısıtlı bir süremiz var insan yaşamını varsayacak olursak, değerlerimiz, yanlışlarımız ve öğrendiklerimiz ile bir bütünüz. Etik bir yasa gibi hayatın örgüsüyle yaşıyoruz ve her düşünce de yeni örgüler oluşuyor.

İnsan büyüyüşünde örgüler eskitiyor eskiz defterinde. Hayatımızı bizim tasarladığımız ve neler yapmak istediğimizi biz belirliyoruz. Seçimlerimiz ve tercih ettiklerimizle bu deftere taslak hikayeler oluşturuyoruz. Hayatta hiç bir şey bir rastlantı değil ve olmadığını düşünüyorum. Yeni gelişecek her türlü olayın içinde bir neden sonuç ilişkisi hayat buluyor. Yılmak bilmeyen bir yaşam sergilemek sizin elinizde ve toparlanmak. Kuşkusuz bir yeniden başlama evresine inancım var. Hayatımızı yeniden şekillendirmek zor değil, hiç bir imkan bulan düşüncemiz sizin akıllarınızla eylemlere dönüşmedikçe unutulmuş değildir.

Her şeyi insan zekasıyla oluşturur ve geliştirebilir, yeniden başlamak böyle bir şey işte, insanlar doğası gereği alışkanlıklarından beslenirler, zaman zaman oldum olası her düşüncemizi alışkanlıklarımıza borçluyuz, bir şeyler değiştirmek istiyor ve yeniden başlamaya inanıyorsak şayet bu alışkanlıklarımızı düşünerek en az seviyeye indirmek gerekiyor. Alışkanlıklarımızın bir şekilde hayatımızdaki olgularını bazen görmüyor ya da göremiyoruz. Alışıldık şeyler bizlere garipsenecek davranışlar yaratmıyorlar.

Yeniden başlamak istiyorsak ve tutumlarımızı oluşturmak istiyorsak öncelikle beynimizle yeni bir masaya oturmanın zamanı gelmiştir, düşüncelerimizin gelişim göstermesi ve evrende güç noktaları oluşturabilmemiz için kararlarımızın arkasında durmamız şart. Kararlarımızı düşüncelerimiz paydaşlığında tartışmaya açmak zorundayız. Yeniden bir oluşum süreci başlatmak ve bağımlılık noktasındaki bizlerde eksi yaratan şeyleri görmek zorundayız...

Güzel günler ve mutlu gelecekler de yeniden başlamanın tadıyla yeni günlere...

Erol SÖĞÜT

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü