Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Sağlık

Milyonlarca insan ve bilginin uzandığı küçük bilmeceler. Bizler için küçük ama insanlar için büyük işler başarmaya yemin etmiş binlerce yürek ve yılların birikimleri... bugün sizlere anlatmak istediğim konu hepimizin hayatına dokunan noktalar, onlar bizler için uğraşan sağlık personellerimiz.

Gittikçe bilgiye ve bilginin getirilerine inanmaya başladığımız bugünlerde doktorlarımıza ve onların azimli çabalarına yönelik bir yazı hazırlamak istedim. Günlerimiz boyunca bir şekilde kenetlenmeye ve 
hayatımızı aksatmadan geçirmeye çalışırken bizler için uğraşan, alın teri döken insanlarımıza bu küçük yazımı armağan etmek istedim.

Eğitimlerimize başlıyoruz ve bir noktadan sonra konumuzda uzmanlaşıyor ve gelişim gösteriyoruz. Dünyadaki her konu üzerinde aynı çalışma prensipleri mevcut ve dünya üzerinde her insanın olduğu gibi tüm insanlarda görüldüğü gibi bir çok sorun ve problem ile boğuştuğumuz söylenebilir. Ama bunların hiç biri bir insanın hayatını kurtarmak kadar değerli sayılamaz.

Yıllarca dirsek çürüten ve görevinin başında olan tüm doktorlarımız bizler için, hayat için onca çaba ve gayrete sahipler. Dünyadaki her şeyde ama her şeyde çabaların sonucu, emeklerinin karşılığını sonuna kadar almak istersiniz ve bu çabalarınızın hayal ettiğiniz hayata ulaşmada eşsiz güzelliklerini yaşamak istersiniz. Bir tane bile problemimiz varken bizlerin hayata bakışları farklılaşabilir ve farklılaşıyor. Bu dönemde onları çok iyi anlamak zorundayız.

Problemlerimiz ile savaşırken çoğu noktayı unuttuğunuz doğru bir gerçek, bu zor dönemlerde bir çok noktada onların tecrübelerine ihtiyacımız olduğu ve onlarsız olamayacağımız gerçeğini anlamamız bizler açısından son derece önemli. Bir çok sağlık emekçisi bu dönemde ailelerinden ayrı kalıyor ve hatta hayatlarının sınavını veriyor... bu noktada yapmak istedikleri tek şey ise öncelikle insan hayatlarını kurtarmaya çalışmak ve günde yüzlerce cana umut verebilmek... insanlar ve insanlık tarifsiz bir tecrübe yaşamaktadır.

Bunun için;

Bizler tedbirlerimizi almak ve yeni oluşan bu süreçlere karşı dikkatli davranmak durumundayız, yeni vaka sayılarımız ve ürkütücü tablo bizleri endişelendirse bile mümkün olduğu kadar bizlerinde görevi sağlık çalışanlarımıza yardımcı olmaktır, mümkün olduğu kadar tedbirlere uymalıyız. İnsan olarak onların azmi kadar bizlerinde tedbir alması gereklidir ve mümkün olduğu kadar onların yükünü hafifletmek adına kendimizi alınan tedbirlere uygun bir yaşama sürüklemeliyiz.

Bizler için çalışan sağlık emekçilerimizin bu dönemde gördüğümüz azim ve gayretleri ile hayata tutunuşumuzun bir öyküsüdür bu. Zaman bizleri bir süreçten geçirirken yeni ya da eski nesiller olarak tüm benliğiyle bir savaşın orta yerine atıyor. Savaşmak durumundayız ve güç toplamak zorundayız.

Bugün sizlere hepimiz için uğraşan insanlardan söz etmek istedim, günü ve gecesi olmayan kocaman yürekli iyi insanlardan, sağlık çalışanlarımızdan. Dünya üzerinde her şeyin değerini yitirince anlayan insanlar olarak yaşadığımız bu zor dönemimizde bizlere belki de hepimize bilginin gücüyle savaşmayı öğreten doktorlarımıza sonsuz kere teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde bir eşik daha aşılacak ve eski zamanlarımıza dönmenin sevincini yaşayacağız.

Erol SÖĞÜT

Yorumlar

  1. Sağlık olmadan hiçbirşey olmayacağını anlarız bir gün umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, inşallah, ilk yorum aldığım yazım, mutluluk verici, çok çok teşekkür ederim. :)

      Sil

Yorum Gönder

Sadece yazılarla ilgili mesajlar yayınlanabilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü