Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü"

 Bugün 8 Mart 2021, 8 Mart'ın anlam ve önemi dünyada çok büyük bir yer taşımaktadır. Kadınlar bizleri yetiştiren, bizlere bir şeyler öğreten ve her zaman hayatımızda değer taşıyan en önemli canlılardır. Yeni ve değişen dünyada kadınlar daha çok çalışacak, daha özgür ve daha iyi bir şekilde hayatlarını yaşayacaklar.

İnsanlar yaşamlarını hep iyi işler yapan bir birey olmak için ve kendi ayaklarının üstünde durmak için, bir şeyler yapabilmek için tüketirler. İnsanın doğası gereği ailesi ve arkadaşları ve dostları olacaktır. İnsan bir yaşayışın içine neler sığdırabiliyorsa onu yaşayacak ve her zaman daha iyi bir şekilde yaşamayı amaç edinecektir.

İnsanı insan yapan aslında ona öğretilenler ve onun öğrendikleridir. Yaşayışımızda çok sayıda önemli ya da önemsiz olayla karşılaşırız ancak bizler için değerli olacak insanlar son derece sınırlıdır. Hayat hep bizleri yeni oluşumlar ve yeni olgular zinciri ile karşılar, hayat geçtikçe günler, aylar, yılları tüketir ve yaşamımızı sürdürürüz ancak bizlere bir şeyler öğreten, yanımızda olan ve bizleri her halimiz ile kabullenip bağrına basan çok az insan vardır. Bunlardan biri Neşet ERTAŞ'ın deyimi ile "Kadınlar insandır, biz insanoğlu" sözleriyle vurguladığı "anne" ve usta şair Nazım HİKMET'in deyimi ile "Hoş Geldin Kadınım" sesi ile seslendiği sevdiği kişidir. Bu iki şey çok önemlidir ve iki şey kutsaldır bizim için hayatımızda. Hep hayatımızda olun... hep yanımızda kalın.

Kadın kimi zaman bir yönetici olmuştur, kimi zaman bir öğretmen, kimi zaman bir tiyatrocu, kimi zaman bir şiire konu olan o yürek... Kadın kutsaldır ve dokunulmazdır, bir erkek olarak annem beni böyle yetiştirmiştir ve ona yazdığım şiirin başında bu durumu şu sözlerim ile anlatırım.

Kadınların toplumsal hayatımızda var olduğu yerleri ve onun önemini anlatmaya kalksak herhalde yaşamı anlatmamız gerekecektir çünkü kadın toplumsal yaşamın en önemli ve olmazsa olmaz parçasıdır. Kadın özgürlüktür, kadın aşktır, kadın anadır, kadın kardeştir, kadın her şeydir ve her şey olacaktır. Yaşayışımızda bizi yetiştiren, bir şeyler öğreten, yol gösteren, emekçi tüm kadınlara teşekkür ederim. İyi ki varsınız...

Kadın dünyadaki bir parçadır ve o olmadan asla olmaz, kadın var oldukça dünya güzelleşecektir.

Erol SÖĞÜT

Daha önce aşk hakkında yazdığım yazılar:
Aşk Bir Ömrün Hikayesidir III
İlk ve Sonsuzluk
Aşk Bir Ömrün Hikayesidir II
Aşk Bir Ömrün Hikayesidir
Sevgi/Aşk
Aşk
Aşk Denize Vurunca

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü