Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Teknolojik Kişisellik

 Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık teknolojik siteler ve teknolojik noktalara olan işlevsel talebimiz artmaktadır. İnsanlar artık gelişim paradokslarını bu dijital dünyaya taşımaya başladılar. Teknolojilerin son hızla yaygınlaşması ve teknolojik beklentilerimizin karşılanması adına yeni düşünce ve duygu hareketleri şeklinde genişliyor.

Artık her şeyi dijital hale getirdik ve sistemli bir dijitalleşme işlemi mevcut. İnternet sitelerinin ve programların bu kadar hayatımızın içinde var olması bizlere aslında bir ödül mü yoksa bir dijital dönüşümün ayak izleri mi hiç kuşkusuz düşünmedim değil. Artık kimlik bilgilerimiz dahil bir çok bilgimizi internet sitelerinde paylaşıyor ve dönüştürülüyoruz. Bu sürecin artı ve eksileri var tabi ki, sosyal popülerlik ve sosyal anlamda tanıtım adına iyi şeyler yaşansa bile zaman içinde hepimiz teknolojik olarak bir kimlik kazanacağız ve kendi kendimize yeni süreçler içine gireceğiz.

Whatsapp ve benzeri uygulamaları tüm insanlar sayılar artarak kullanıyor. Dijitalleşme çağı bu dönemin olgusal olarak büyüttüğü bir süreç ve insanların teknolojiye bağlılıkları zaman içerisinde artarak güçlenmekte. Teknolojik olarak kimliklerimiz ve teknolojik olarak ulaşılabilirliğimiz bizlerin artık sosyal ortamımızdan çıkıp teknolojik bir kimlik daha edinmemizi sağlamış durumda.

Gizlilik uygulamaların güncellenmesi ve koşullarında değişikliğe gitmesi gibi bir çok etkeni doğurdu, bir çok yazılım artık gizlilik unsurunda gelişim sağlamaya yöneldi ve güvenliklerini arttırıcı yeni önlemler almaya ve aşamalardan geçmeye başladı. Son günlerde gizlilik alanında gördüğümüz en önemli güncellemeyi Whatsapp yapmaya çalıştı. İnsanların tepkileri üzerine bu güncellemenin ertelenmesine karar verildi.

Dünya artık dijital kimliklere önem verir ve yeni bir başlangıç noktası oluşturmaya çalışırken her şeyden habersiz olan bir çok insan bu duruma adapte bile olamadı. Günlük olarak rutin kullanılan uygulamaların yanı sıra değişim yaratacak çok sayıda teknolojik girişim ve yapı olduğu ortada. Her geçen gün yeni teknolojilere merhaba diyoruz.

Bilgimiz doğrultusunda yeni adımlar atmaya ve eskiyi geride bırakmaya hazır olmalıyız. Yeni dönemlere girdik ve teknolojik anlamda bu girdiğimiz gelişimler büyüyecek. İnsanlar olarak yeni dünya düzenini geliştirecek ve tanımlayacağız.

Saygılarımla.

Erol SÖĞÜT



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü