Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Teknoloji - 50 Yıl Sonramız ve Ülkelerin Duruşları

 Gelecek hakkındaki düşüncelerimizi bir gün kağıda dökmeyi planlasak ne çıkabilirdi hakkında biraz olsun düşündüm ve 50 yıl sonrayı düşündüğümde teknolojik anlamda robotların akılları ile düzenlenebilir bir yaşantının hüküm süreceğini öngörmekteyim. Teknolojinin gelişiminde insanların yaptıkları yanı sıra artık yapay zeka robotların dünyasına gidişat gösterebileceğimiz yönündeki gelecek düşüncelerim biraz olsun beni film kurgularına götürdü ve artık insanlığın düşünüşleri dışında robotlarında yapay zeka ile düşünüşlerinin olabileceği fikrine kapıldım.

Aslında yeni gördüğüm bu süreçte teknolojiye yatırım yapan ve altyapısını geliştiren ülkelerin mevcut sistemde daha etkin ve etkili rol oynayabileceklerini düşündüm. Yeni bir teknolojik dönüşüm başlatmak için geçte olsa bu aşamalara hızla odaklanmamız gerekliliği gözlerim önüne serildi. Teknoloji ülkelerin kalkınmasında gelecek yıllarda büyük rol oynayacak ve gelişim döngüsünde sürekli yenilenebilir fikirler üretmemiz gerekliliği bir altyapı oluşturmalıdır. Gelişimsel süreçte 50 yıl sonraki robotların dünyasına bugünden katılan projeler üretmeli ve mekanik düşüncelerimizi daha elektronik tabanlı ortamlarda nasıl geliştirebileceğimizi düşünmeliyiz.

İzlediğimiz filmler arasında yer alan "Transformers" filmi biraz olsun 50 yıl sonranın hayalinin gerçeğe çevrilmiş hali olabilecektir. İnsanlık hızla gelişen teknolojinin ayağına bugünden uyum sağlayamaz ise gelecekte bir şekilde kendini bir bilim kurgu filmini yaşıyor gibi hissedebilir. 50 yıl sonra dünyayı teknolojinin yöneteceği bir evreye gireceğiz ve filmleri aratmayan sahneler yaşayabiliriz. İnsan artık makine teknolojilerine eğilmeli ve okullarda buna yönelik dersler sunulmalıdır. Bu dönüşüm eğrisi bugün değil ama yıllar sonra insanlık tarihini değiştirebilir duruma gelebilir.

Bilim Kurgu filmlerini çok sevdiğim doğrudur ve hayal ederek bir şeyler düşlediğim noktasında geliştirilebilir bir seçenekle yürüdüğüm bir yolum olduğu doğrudur. Biraz olsun geleceğin ve gelecekte neler yaşayabileceğimizin sinyallerini ararken kendimizi nereye adapte ettiğimizin de önemli olduğunu düşünmeden edemedim. Gelecek senaryolarının çizildiği ve gelecek hayallerimin kurguladığı biçimde yenilenmeyi ve motivasyonu kendimde arayışım beni çok farklı noktalara götürebildi.

Bizler bir motivasyon unsuru yaratıp içinde yer alamazsak zihnimiz ile bir gün devre dışı kalabiliriz. Özetle kendimize yatırım yapmamız gerekliliğini hep hatırlatarak yoluma devam etmek istediğimi söylemek isterim. Dilerim herkes kendine iyi bir yola adım atabileceği farklı senaryolar kurgulayarak devam eder ve gelecekte umutla yaşar.

Erol SÖĞÜT

Daha önce "Teknoloji" konu başlığında yazdıklarım:
Google Teknolojileri ve Teknolojik Hamleler
Teknolojik Robotlar ve İnsan Gücü
Teknolojik Gizlilik ve Kişisellik
Teknolojik Kişisellik
Teknolojik Yatırımlar ve Kilometre Taşları
İnsansı Robotlar
Teknoloji & Yaşam
Akıllı Teknolojiler - Dijital Marketler
Akıllı Teknolojiler
Yapay Zekalı İşler
İnsan ve Robotlar
Üretim & Ekonomi
Teknoloji Vadisi

yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü