Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Teknolojik Hizmetler ve Geliştirilebilir Teknolojik Araçlar

 Teknolojide son zamanların en hızlı gelişimiyle karşı karşıyayız, artık bir çok ürünü keyifle kullanıyor ve teknolojik evrelerde kendimizi hissediyoruz. Müzik dinlemek istediğimizde Spotify ya da Youtube benzeri uygulamalar kullanıyoruz. Youtube şarkıların videolarıyla bizlere geniş bir yelpaze sunuyor. Artık şarkılarımızın isimlerini düşündüğümüzde uygulamamız Shazam bizlere yardımcı oluyor ya da bir video izlerken arka fonda çalan şarkıya mı aklınız takıldı? Youtube bu olayı da çözerek sizlere çalan şarkı bilgilerini aktarabiliyor. Günümüz dünyası artık teknolojik oluşumların dünyası, öyle de devam edeceğe benziyor.

Süregelen konuları ve gündeme ilişkin konuları mı arıyorsunuz? Twitter yardımınıza koşuyor, resimlerinizi dilediğinizce paylaşmak mı istiyorsunuz İnstagram uygulaması var. Yeni yeni oluşumlara yönelik bir çok akıl sahibi uygulama yeni dünyamızda yayılıyor. Artık teknoloji bizlerin hayatını yönetir vaziyete geldi sanırım, hepimiz son günlerde kablosuz teknolojilere karşı çok ilgi gösteriyor ve kullanmaya çalışıyoruz. Kablosuz kulaklıklarımız sürekli yanımızda ve artık alacağımız teknolojileri yanımızda taşımak adına hepsini giyilebilir teknoloji etiketi ile arıyor ve kullanıyoruz.

Çok ama çok doğru bir şekilde bir bütünlük oluşturmaya başladık, insanlar hayatlarında artık her şeyin en teknolojik kısımlarını kullanmak istiyorlar. Soruyorum sizlere cebimizde taşıdığımız akıllı telefonlarımızın kameralarını son zamanlarda bir haydi sıklıkla kullanmıyor musunuz? Artık fotoğraf makineleri yerine yeni nesil teknolojinin getirdiği kameralarınızın son derece iyi kameraları ile yan yana değil misiniz? Hayat değişti, hem de çok değişti...

Yeni nesil teknolojilerin varlığı hepimizin ilham kaynağı olacak emin olun ve zamanla insanlarımız teknolojilerini üretmeye başlayacaklar. Son dönemlerde hızlanan bu serüven yeni şeyler başlatacak, yeni nesillerimiz acaba hangi teknolojileri görecek çok merak ediyorum, gelecek bir gün bizlere yönelecek mi?

Erol SÖĞÜT

Daha önce "Teknoloji" konu başlığında yazdıklarım:
Beyin Çipi ve İnsan Algıları
Arttırılmış Gerçeklik - Dünya Gerçekliği
Teknolojik Açılardan Hayat
Yeni Nesil Teknolojiler
Teknolojik Bir Fikir
Kültürel Aktiviteler ve Nostaljik Teknolojiler
Kripto Banka Oluşumları ve Yönlendiriciliği
Ülkemiz - Teknolojik Fikirler ve Robotik Gelişimler
Teknoloji - 50 Yıl Sonramız ve Ülkelerin Duruşları
Google Teknolojileri ve Teknolojik Hamleler
Teknolojik Robotlar ve İnsan Gücü
Teknolojik Gizlilik ve Kişisellik
Teknolojik Kişisellik
Teknolojik Yatırımlar ve Kilometre Taşları
İnsansı Robotlar
Teknoloji & Yaşam
Akıllı Teknolojiler - Dijital Marketler
Akıllı Teknolojiler
Yapay Zekalı İşler
İnsan ve Robotlar
Üretim & Ekonomi
Teknoloji Vadisi

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü