Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Teknolojik Gelişmeler ve Engelliler için Teknoloji

Bugün sizlere Japonya'da yapılan bir yürüyen merdivenden bahsedeceğim, @ShiCooks adlı twitter kullanıcısının paylaştığı bir video üzerine bu teknolojiyi görme imkanı buldum. Daha öncesinde karşılaşmadığım bu teknoloji bir engelli olarak ilgimi fazlasıyla çekti...

Kendi engelim nedeniyle aktif bir biçimde sandalye kullanan bir insanım ve bu tipte engelliler için düşünülen teknolojiler hoşuma gidiyor ve daha ileriye taşımak yönünde düşünüşler geliştiriyor ve zaman zaman yazılarımda bu oluşumlara yer veriyorum. Etkin bir şekilde engellilerin hayatlarını kolaylaştırabilecek her türlü teknolojinin ileri boyutlarda kullanılması taraftarı olan biriyim.

Bu yürüyen merdivenin parçaları sistematik bir düzene oturtulmuş durumda ve sanıyorum üzerine binen ağırlık neticesinde parçalar hareketlerini durduruyor ve basamaklar düz hale geliyor bu sayede üzerine bir akülü sandalye veya sandalye gelmesi durumunda etkin bir şekilde üzerindeki cismin ağırlığına göre basamaklarını ayarlıyor. Bu sistemli teknoloji tüm şehirlerde uygulanır ve güzel bir şekilde çalıştırılabilirse çok güzel neticeler alınabilir.

Teknolojik gelişmeler bir vücut olarak algılanarak çalışıyor bu vücut yapısının en önemli parçası olan beyin ne kadar düzenli ve ne kadar kusursuz olabilirse bu vücut sekteye uğramadan tam anlamıyla çalışabilecektir. Bir yere gidip gelirken akülü sandalyem ile gidip geliyorum, ev içerisinde manuel olarak Ottobock marka bir sandalye kullanıyorum. Teknolojik olarak yazdığım yazılarım var ve her gün bir yazı yazarak sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bu teknolojik aşama hakikaten biz engelli bireyler açısından çok önemli ve asansörlerin çalışmadığı durumlarda veya toplu ulaşım sağladığımız metrolar içerisinde bu tip teknolojilerin olması bizlere iyi bir deneyim sağlayacaktır. Daha önce bir kaç kez iki üç kişinin yardımı ile normal yürüyen merdivene bindiğimi düşündüğümde bu oluşumu sağlayan makine zekası bana fazlasıyla akıllıca geldi.

Gigadgets amblemi ile paylaşılan bu video hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler olabilir ve videoyu buraya bırakacağım. İncelemenizi ve gelişime tanık olan yapıyı görmenizi istiyorum. Videonun tamamını Youtube bağlantısı ile sizlerle paylaşıyorum.

Bu teknolojilerin gelişmesi ve son derece yaygın kullanılması gerekmektedir. Aslında bir şekilde teknoloji ile barışmaya ihtiyacımızın olduğu ortadadır. Mevcut durumlar halinde yeni ve iyi bir yapı hayata geçirilebilir.

Erol SÖĞÜT

Daha önce "Teknoloji" konu başlığında yazdıklarım:
DM100 Dünyanın En Geniş Ekranlı Akıllı Saati
Whatsapp - Bir Sorunum Var
Twitter ve Teknolojisi
Google Teknolojileri - Hayatımızda Google
Giyilebilir Teknolojik Ürünler
Gelecek Nasıl Olacak - Teknolojik Boyutlarda İnsan
Teknolojik Hizmetler ve Geliştirilebilir Teknolojik Araçlar
Beyin Çipi ve İnsan Algıları
Arttırılmış Gerçeklik - Dünya Gerçekliği
Teknolojik Açılardan Hayat
Yeni Nesil Teknolojiler
Teknolojik Bir Fikir
Kültürel Aktiviteler ve Nostaljik Teknolojiler
Kripto Banka Oluşumları ve Yönlendiriciliği
Ülkemiz - Teknolojik Fikirler ve Robotik Gelişimler
Teknoloji - 50 Yıl Sonramız ve Ülkelerin Duruşları
Google Teknolojileri ve Teknolojik Hamleler
Teknolojik Robotlar ve İnsan Gücü
Teknolojik Gizlilik ve Kişisellik
Teknolojik Kişisellik
Teknolojik Yatırımlar ve Kilometre Taşları
İnsansı Robotlar
Teknoloji & Yaşam
Akıllı Teknolojiler - Dijital Marketler
Akıllı Teknolojiler
Yapay Zekalı İşler
İnsan ve Robotlar
Üretim & Ekonomi
Teknoloji Vadisi

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

  1. İlgili proje yazılarım ve ilgili metinlerimiz Twitter üzerinden gerekli noktalara gönderilmektedir. İlginiz için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Sadece yazılarla ilgili mesajlar yayınlanabilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü