Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Twitter ve Teknolojisi

 Bugün sizlere Twitter alt yapısı ve Twitter gündemlerinden bahsetmek istiyorum. Jack DORSEY'in Ceo'luğunu yaptığı bu büyük teknoloji bizler için bir şans. Kurgusal olarak çok akıllıca kurgulanmış bir sistem ve "#" hashtag teknolojisini kullanıyor. Bir başlık altında milyonların görüşlerini ve düşüncelerini, bilgilerini ve görsel nitelikli video, resim ve ses olarak dosyalarını paylaşmalarını sağlıyor...

Bizler açısından çok gelişmiş bir yapıya sahip bir şekilde belirli kullanıcıların görüş ve düşüncelerini ve kaynaklarını paylaştığı takdir oluşturan bir uygulamadır. İnsanların bilgi almaları ve bilginin evrenselliği açısından çok büyük yol kat etmelerine gelecek hazırlayacak bir teknolojidir.

2006 yılında kullanıma açılan Twitter bu gelişmiş alt yapı ile günden güne hayatımızın içine girmeye devam ediyor. Günden güne dünya insanları ve teknoloji ile tanışan her türlü kesimde bu uygulama üzerinden bir şekilde düşünceler aktarma ve bilgi paylaşımları yapılıyor. İnsanlığı geliştirebilecek olan konulara farklı perspektiflerden bakabilme gücü ise bu durumun en bariz şekilde ortaya döküldüğü bu platform gücü içinde barındırıyor. Sadece etiketler eklemeden yapılan gönderilerde bu platform bünyesinde kelimeler üzerinden arama yapan insanlara gösteriliyor ve bilgi hızla yayılmaya devam ediyor. Bilginin hızla yayılması dünyayı kurtaracak etkenlerden birisidir. Emin olun bilgisizlik insanı yok eden şeyler arasındadır.

Twitter sadece sizi takip edenler ile de paylaşımlar yapabileceğiniz bir teknolojidir ve her geçen gün gizlilik kavramının önem kazandığı ortadadır ancak bu durum biraz olsun paylaşmak ve hayatı paylaşabilmekle de ters orantılı bir seçenek taşımaktadır. Tabi ki bu durumlar son derece önemli ve insanların seçenekleri ile alakalıdır. Kişisel verilerin gizliliği açısından insanların seçenekler üzerinde durmaları güzel bir şeydir.

Profillerin beğendiği ve paylaştığı gönderiler bulunmaktadır ve bu seçenekleri seçen insanlar ile bilgi daha fazla onları takip edenlere yayılmaktadır. Bu bir bakıma bilgi paylaşımının sınırsız olarak gelişmesini sağlarken bir bakıma da daha çok insanın daha fazla şeyi fark etmesi ve görmesine olanak hazırlamaktadır. Twitter teknolojisinin alt yapısı ve güzelliği hiç şüphesiz tartışılamayacak evrelerdedir. 

Twitter da mavi tik alarak eğer tanınmış bir kişiyseniz hesabınızın size ait olduğunu gösterebilir ve paylaşımlarınız ile sizleri takip eden insanlara ulaştırmak istediklerinizi biraz daha resmi bir kanaldan ulaştırabilirsiniz. Resmi olarak mavi tik almak sizin açınızdan eğer tanınır bir kişiyseniz bir çok adınıza oluşturulan sahte hesap ve onun sizler adına gönderilerinden sizleri koruyacaktır. Aslında biraz olsun bu önemli bir durum olabilmektedir, şuan hesabımda mavi tik işareti yok, Twitter'a bunu yazdım ancak yanıt alamadım. Bu durum beni fazlasıyla endişelendiriyor.

Ben yazılarımı Twitter da paylaşıyor ve daha çok insana ulaşmasını sağlıyorum, bunun bana oldukça büyük bir katkısı bulunmaktadır. Son zamanlarda Twitter üzerinden takipçi sayım ve takip edenlerim artmış ve yorum olarak ve mesaj ile bana ulaşanlar çoğalmıştır. Bu durum beni mutlu etmektedir. Benim deyişimle  "Bilgi paylaştıkça çoğalacak ve bilgi evrenin pusulası olacaktır."

Erol SÖĞÜT

Daha önce "Teknoloji" konu başlığında yazdıklarım:
Google Teknolojileri - Hayatımızda Google
Giyilebilir Teknolojik Ürünler
Gelecek Nasıl Olacak - Teknolojik Boyutlarda İnsan
Teknolojik Hizmetler ve Geliştirilebilir Teknolojik Araçlar
Beyin Çipi ve İnsan Algıları
Arttırılmış Gerçeklik - Dünya Gerçekliği
Teknolojik Açılardan Hayat
Yeni Nesil Teknolojiler
Teknolojik Bir Fikir
Kültürel Aktiviteler ve Nostaljik Teknolojiler
Kripto Banka Oluşumları ve Yönlendiriciliği
Ülkemiz - Teknolojik Fikirler ve Robotik Gelişimler
Teknoloji - 50 Yıl Sonramız ve Ülkelerin Duruşları
Google Teknolojileri ve Teknolojik Hamleler
Teknolojik Robotlar ve İnsan Gücü
Teknolojik Gizlilik ve Kişisellik
Teknolojik Kişisellik
Teknolojik Yatırımlar ve Kilometre Taşları
İnsansı Robotlar
Teknoloji & Yaşam
Akıllı Teknolojiler - Dijital Marketler
Akıllı Teknolojiler
Yapay Zekalı İşler
İnsan ve Robotlar
Üretim & Ekonomi
Teknoloji Vadisi

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü