Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Teknolojik Arızalar ve Sistemlerin Çalışmaması

Teknoloji devlerinin bugün Türkiye'de çökmesi sonrası hepimiz gözlerini bu uygulamalara çevirdi. Mesajlarımız karşı alıcılara ulaşamadı ve çoğu programında erişim durdu. Bu olaya baktığımız zaman bizler için internetin ne kadar önemli bir yerde olduğunu fark ettik. Artık hayatımızda aynı şekilde tüm kulvarlarda teknoloji ve internet teknolojisinden yararlanır durumdayız. Bu kısıtlı erişim bizler açısından biraz olsun sorun yaratmasa da teknolojiyi kullanan dev şirketler ve oluşumlar açısından sorun yaratmış olabilir.

İnternet dünyası ve insanların internet kullanımları yaşam boyu devam edecek bir şekilde günden güne gelişiyor. Yeni nesil teknolojiler ile tanışıyor ve yeni nesil opsiyonlarla hayatımızı sürdürüyoruz. Teknolojinin gelişiminde böyle zamanlar olabileceği ve hayatın döngüsü içerisinde sorunlar oluşabileceği düşünüldüğünde bu tip varsayımları hayatımız içerisinde normal karşılamalıyız.

Twitter da gündem olan bu konu hepimizin dikkatini çekti ve hepimizin dikkatini fazlasıyla meşgul etti. Kaçınılmaz olan bir şeylerin gelişmesi ve değişim süreçlerinde sorunların yaşanabileceği ve bu tip uluslararası şirketlerin güvenlik nedenlerinden ötürü çok sayıda saldırıyı aşmak için yoğun bir şekilde çalıştığıdır.

Yeni bir yol tanımlarken hepimiz bu yolda çeşitli şekillerde sorunlarla ilgileniyor ve bunları çözmeye çalışıyoruz, teknolojiyi ayrı ele alıp düşündüğümüzde bu sorunların onda da olabileceği ve etkin bir şekilde sorunların giderilmeye çalışıldığını görmemiz gereklidir. Dünyadaki her şey bir değişimin içerisindedir, süre gelen süreçlerde hepimiz bir değişimin yapı taşı olabileceğiz.

Güvenlik ve gizliliğimizin korunması ve teknolojik altyapıların saldırılarla mücadele etmesini bir şekilde bir süreç yönetimi olarak ele almalıyız, dünya değişiyor ve dünya gelişecektir. Bizler için her gün yeni bir serüvendir.

Erol SÖĞÜT

Daha önce "Teknoloji" konu başlığında yazdıklarım:
Teknolojik Gelecek
Google Keep Teknolojisi
Teknolojik Gelişmeler ve Engelliler için Teknoloji
DM100 Dünyanın En Geniş Ekranlı Akıllı Saati
Whatsapp - Bir Sorunum Var
Twitter ve Teknolojisi
Google Teknolojileri - Hayatımızda Google
Giyilebilir Teknolojik Ürünler
Gelecek Nasıl Olacak - Teknolojik Boyutlarda İnsan
Teknolojik Hizmetler ve Geliştirilebilir Teknolojik Araçlar
Beyin Çipi ve İnsan Algıları
Arttırılmış Gerçeklik - Dünya Gerçekliği
Teknolojik Açılardan Hayat
Yeni Nesil Teknolojiler
Teknolojik Bir Fikir
Kültürel Aktiviteler ve Nostaljik Teknolojiler
Kripto Banka Oluşumları ve Yönlendiriciliği
Ülkemiz - Teknolojik Fikirler ve Robotik Gelişimler
Teknoloji - 50 Yıl Sonramız ve Ülkelerin Duruşları
Google Teknolojileri ve Teknolojik Hamleler
Teknolojik Robotlar ve İnsan Gücü
Teknolojik Gizlilik ve Kişisellik
Teknolojik Kişisellik
Teknolojik Yatırımlar ve Kilometre Taşları
İnsansı Robotlar
Teknoloji & Yaşam
Akıllı Teknolojiler - Dijital Marketler
Akıllı Teknolojiler
Yapay Zekalı İşler
İnsan ve Robotlar
Üretim & Ekonomi
Teknoloji Vadisi

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü