Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Teknoloji Vadisi II

 Her şey 3 Aralık 2021 Dünya Engelliler Günü ile başladı ve bir etkinliğe katıldım, etkinlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur YAVAŞ vardı, tabi ki içimden geçenler ile yazılarımın bulunduğu bir dosya ve kitabımı alıp yanına gittim. Çok güzel bir şekilde yazılarımı ve kitabımı aldı, dosyamdaki yazılar için "Yarın okuyacağım." dedi ve heyecanım kat ve kat arttı. Günlerden bugün 6 Aralık 2021 telefonum çaldı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından arandım. Bu yazılarımın incelendiğini ve geri dönüş için bana ulaşım sağladıklarının göstergesiydi, beni fazlasıyla sevindirdi ve heyecanlandırdı. Daha önce yazdığım ve dosyamda tam metni olan "Teknoloji Vadisi" başlıklı yazım hakkında bana ulaştıklarını ve görüşlerimi değerli bulduklarını ve öncesinde Teknoloji Merkezi projelerinin hayata geçtiğini ve çalışmalarının devam ettiğini, bu kapsamda 2. merkezin açılacağını bildirdiler. Bu değerli görüş alış verişi ve konuşma sonrasında Proje Ofisinden arandım ve değerli bir şekilde konuşmalarımız oldu. Yeni projelerim olduğu zaman değerlendirmeye alınacağını belirttiler.

Teknoloji üzerine yazdığım yazılarım ve hayat hakkında yazdığım çoğu yazımda geleceğe yönelik düşüncelerimi ve fikirlerimi aktardığım doğru bir olgu, bu olgu ben yaşadıkça devam edecek ve sürekli yeniliğin peşinde koşacağım.  İkinci kitabımı gözden geçirilmesi için yayınevlerine gönderdim ve incelenmektedir.

Yeni açılacak merkez fikrine baktığımda bir kaç öneri sunmak isterim ve bu önerilerimi sizlere iletmek isterim. Yeni açılacak merkez fikrini mutluluk ve gururla karşıladım ve teknolojik açıdan gelişim göstermemizin yanı sıra yeni fikirlere verilen önemli çabayı düşündüğümde içimdeki heyecan kat ve kat arttı. Bu tarz ortamlarda ofisler ve ofislerin yanı sıra yönetim kademesiyle firmaların iletişim kurabilecekleri bir konsept olabilir fikri aklıma geldi. Daha öncesinde belirttiğim gibi bu teknoloji merkezleri için yönetimden kişiler görevlendirilebilir ve firmaların istekleri/talepleri ve düşünceleri değerlendirmeye alınabilir. Teknoloji ve robotik teknolojilerin bu alanda yaygın olarak kullanılması ve geliştirilmesi hedeflenecek ve güzel bir oluşum meydana gelecektir.

Şirketler belirli bir yıllık denetime tabi tutulabilir ve geliştirdikleri projeler ile değerlendirilip farklı ölçüde destekler bu firmalara sağlanabilir. Yönetime iyi ve akıllı kişiler tarafından getirilmiş bir üst kurul oluşturulabilir, şirketlerin yıllık projelerine bakıldığında içlerinden bir veya bir kaçı ödüllendirilebilir ve bu teknoloji alanında halkın görebileceği fuar ve benzeri etkinlikler düzenlenebilir. Toplantılar yapılabilir ve toplantılar sonrası geniş anlamda kararlar alınabilir, üniversiteler ve sanayicilerden görüşler alınıp en aktif şekilde değerlendirilebilir.

Proje olarak baktığımda Türkiye üzerinde akülü sandalye üretiminin yapılmadığını, yapılsa bile parçalarının dışarıdan ithal edildiğini gördüm. Bir engelli olarak bu beni fazlasıyla yoruyor ve tüm engelli arkadaşlarımızın aynı sorunları yaşadığına eminim. Elektrikli otobüs üreten bir belediyemizim bu konuyu da bu alanda gözden geçirebileceğini düşünmekteyim. Engelli arkadaşlarımıza sandalyeler, protezler, günlük ihtiyaçları için teknolojik aksam ve kullanılabilir alanlar tasarlanabilir. Türkiye üzerinde bir engelli protezleri ve araçları üreten firmanın bulunmasını desteklemekte ve düşünmekteyim.

Kafamda bir çok proje ve bir çok yapılması gereken şey var, teknoloji merkezi hakkında daha çok fikirlerim ve göz önüne aldığım şeyler bulunmaktadır. Belirttiğim gibi hayatımı gelişime ve öğrenmeye ayıran bir insan olarak çok sayıda gördüğüm konu ve tespitlerim bulunmaktadır. Bu oluşumların içerisinde görev almak isterim. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne hem nazik ilgisi hem de görüşleri için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Erol SÖĞÜT

Daha önce "Teknoloji" konu başlığında yazdıklarım:
Windows Sistemi ve Teknolojik Gelişim
Teknolojik Canlı Yayınlar
Teknolojik Arızalar ve Sistemlerin Çalışmaması
Teknolojik Gelecek
Google Keep Teknolojisi
Teknolojik Gelişmeler ve Engelliler için Teknoloji
DM100 Dünyanın En Geniş Ekranlı Akıllı Saati
Whatsapp - Bir Sorunum Var
Twitter ve Teknolojisi
Google Teknolojileri - Hayatımızda Google
Giyilebilir Teknolojik Ürünler
Gelecek Nasıl Olacak - Teknolojik Boyutlarda İnsan
Teknolojik Hizmetler ve Geliştirilebilir Teknolojik Araçlar
Beyin Çipi ve İnsan Algıları
Arttırılmış Gerçeklik - Dünya Gerçekliği
Teknolojik Açılardan Hayat
Yeni Nesil Teknolojiler
Teknolojik Bir Fikir
Kültürel Aktiviteler ve Nostaljik Teknolojiler
Kripto Banka Oluşumları ve Yönlendiriciliği
Ülkemiz - Teknolojik Fikirler ve Robotik Gelişimler
Teknoloji - 50 Yıl Sonramız ve Ülkelerin Duruşları
Google Teknolojileri ve Teknolojik Hamleler
Teknolojik Robotlar ve İnsan Gücü
Teknolojik Gizlilik ve Kişisellik
Teknolojik Kişisellik
Teknolojik Yatırımlar ve Kilometre Taşları
İnsansı Robotlar
Teknoloji & Yaşam
Akıllı Teknolojiler - Dijital Marketler
Akıllı Teknolojiler
Yapay Zekalı İşler
İnsan ve Robotlar
Üretim & Ekonomi
Teknoloji Vadisi

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü