Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Gelecek Nasıl Olacak - Teknolojik Boyutlarda İnsan

 Araştırıcılık, araştırmak ne güzel bir olgu değil mi? Zaman değiştikçe yeni dönemlere adapte olmaya çalışıyoruz. İnsan her 10 - 20 yılda bir akıl çerçevesinde yeni süreçler meydana getirmeye devam ediyor, teknolojiyi yaşamımız içine aldık, yeni bir dünya düzenine geçiş yapacağımız doğru bir orantı. Zamanla her şeyin değişeceği ve bilimin tüm araçlar içinde en kabul edilebilir olarak yaygınlaşacağı bir gerçeklik gösteriyor. 10 - 20 yıl sonramıza ilişkin bazı teoriler üretsek bile şimdiden 10-20 yıl sonramızı göremiyor ve sezemiyoruz. Yeni dünya bir şekilde bilim evrelerinde gelişirken bizlerin yaşayışlarını değiştirebilecek.

Yaptığım araştırmalar sonrası internet üzerinden görme bozukluğu yaşayan insanlar için yeni teknolojik ayarlanabilir gözlüklerin var olduğunu ve satın alınabildiklerini gördüm, aslında bu konuyu derinlemesine düşündüğümde artık bu gözlüklere ihtiyaç kalmadan beyinlere çip yerleştirme yöntemi ile artık hal olabilir noktaya geleceğini düşünüyorum. DNA'larımızı değiştirebilecek ve çalışmayan vücut organlarını çalıştırabilecek yeni teknolojilerin var olduğunu artık uzak veya yakın basılı kaynaklardan okuyor ve gözlemliyorum. Yeni teknolojik hamlelerin insan ömrünü uzatıcı etkileri de tartışılabilir iken son derece yeni ve büyük genişletilebilir varsayımlarda bulunmak çok güç değildir.

İzlediğim videolardan bazılarını sayfama içerik olarak sunmaya karar verdim ve bazı videoları yeni yazılarımızda sizlerle paylaşacağım. Bunlar son derece güzel haberler olsalar da insan yaşayışında etken olabilecekleri durumlara gelmeleri biraz daha zaman alacağa benziyor. İşte sizlerle paylaşmak istediğim bir video:


Bu videoyu gördüğüm zaman gerçekten teknolojik açıdan nerelere gidiyor oluşumuzu gözlemlemek açısından bilgi verir nitelikte olabilecektir. Yenilik bir şekilde hayatımıza teknoloji ile girecek ve hayatımızda varlık göstereceği kesin olarak yayınlanmaktadır. Görsel çözümlere baktığım zaman artık bunun yanı sıra bluetooth teknolojisi ile çalışan gözlükleri inceledim ve bluetooth gözlüklere yeni bir şekilde ses algısının eklendiğini ve bunlar ile kişisel hoparlör çapında bir dünyanın oluştuğunu gördüm. Sizlerle bu deneyime ait videoyu da paylaşmak istedim.

http://cloud.video.taobao.com/play/u/2675628091/p/1/e/6/t/1/273030910451.mp4

Bu link ile bu gözlük hakkında kısa bir video izleyebilirsiniz. Gelecek nasıl olacak ve şekillenecek buna dair çok sayıda düşünce ve kurgu planlanmakta. Gelecek çok çeşitli öyküleri beraberinde getirecektir. Şimdi bir az olsun bu tip teknolojilere bakarak gelecekte bizleri nelerin beklediğine dair düşünceler edinelim.

Erol SÖĞÜT

Daha önce "Teknoloji" konu başlığında yazdıklarım:
Teknolojik Hizmetler ve Geliştirilebilir Teknolojik Araçlar
Beyin Çipi ve İnsan Algıları
Arttırılmış Gerçeklik - Dünya Gerçekliği
Teknolojik Açılardan Hayat
Yeni Nesil Teknolojiler
Teknolojik Bir Fikir
Kültürel Aktiviteler ve Nostaljik Teknolojiler
Kripto Banka Oluşumları ve Yönlendiriciliği
Ülkemiz - Teknolojik Fikirler ve Robotik Gelişimler
Teknoloji - 50 Yıl Sonramız ve Ülkelerin Duruşları
Google Teknolojileri ve Teknolojik Hamleler
Teknolojik Robotlar ve İnsan Gücü
Teknolojik Gizlilik ve Kişisellik
Teknolojik Kişisellik
Teknolojik Yatırımlar ve Kilometre Taşları
İnsansı Robotlar
Teknoloji & Yaşam
Akıllı Teknolojiler - Dijital Marketler
Akıllı Teknolojiler
Yapay Zekalı İşler
İnsan ve Robotlar
Üretim & Ekonomi
Teknoloji Vadisi

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü