Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Giyilebilir Teknolojik Ürünler

Kişisel teknolojilere adaptasyon hepimiz için kolay olmamakla birlikte geleceğin bu devrimsel araçlarla geçeceği boyutsal anlamda kesinlik kazanmış durumdadır. Kişisel kazanım noktalarımıza geldiğimizde teknolojinin bir çok nimetinden yararlanıyor oluşumuz göz ardı edilemez.

Büyük adımlar atıyoruz, dünya şirketleri giyilebilir teknolojiler üretmeye devam ediyorlar, yeni nesil beklentilerimizi bu giyilebilir teknolojik araçlardan karşılayabilecek miyiz o noktada soru işaretlerimizin olmasına rağmen bir şekilde bu teknolojilerin hayatımıza girdiği ortadadır.  Artık cep telefonlarımızda adım sayar işlemi bulunması bizlerin hareketliliğini arttırmamız ve gündelik yaşamlarımız hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Her gün 6000 ile 10000 arası adım atmamız gerektiği söyleniyor. Bu tutum insanları yürümeye teşvik ediyor, bizim sağlığımız açısından bizi düşünen teknolojilerin varlığı bir yana artık yeni ve düzgün olan bir koşullar zincirine giriyoruz.

Sürüp giden teknoloji bizleri hangi yönde ivme ile karşılayacak bilinmez ancak bu bile önemli görülebilir bir adım. Numarası ayarlanabilir gözlüğüm henüz elime ulaşmadığı için sizlere yorum yapamıyorum ancak bu tip tutumlar her zaman için insanlık adına bir artıdır.

Erol SÖĞÜT

Daha önce "Teknoloji" konu başlığında yazdıklarım:
Gelecek Nasıl Olacak - Teknolojik Boyutlarda İnsan
Teknolojik Hizmetler ve Geliştirilebilir Teknolojik Araçlar
Beyin Çipi ve İnsan Algıları
Arttırılmış Gerçeklik - Dünya Gerçekliği
Teknolojik Açılardan Hayat
Yeni Nesil Teknolojiler
Teknolojik Bir Fikir
Kültürel Aktiviteler ve Nostaljik Teknolojiler
Kripto Banka Oluşumları ve Yönlendiriciliği
Ülkemiz - Teknolojik Fikirler ve Robotik Gelişimler
Teknoloji - 50 Yıl Sonramız ve Ülkelerin Duruşları
Google Teknolojileri ve Teknolojik Hamleler
Teknolojik Robotlar ve İnsan Gücü
Teknolojik Gizlilik ve Kişisellik
Teknolojik Kişisellik
Teknolojik Yatırımlar ve Kilometre Taşları
İnsansı Robotlar
Teknoloji & Yaşam
Akıllı Teknolojiler - Dijital Marketler
Akıllı Teknolojiler
Yapay Zekalı İşler
İnsan ve Robotlar
Üretim & Ekonomi
Teknoloji Vadisi

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü