Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Ülkemiz ve Yol Haritalarımız

 Her geçen gün tüketim toplumuna döndüğümüzü varsayarsak çok dikkatli bir ibre ile yolumuza yeni rotalar belirlememiz lazım. Birinci olarak yerli üreticiler desteklenebilir ve yeni teknolojik merkezler kurulabilir. Artık teknoloji ile birleşen bir şekilde tarım ve hayvancılık faaliyetlerimizi güçlendirmemiz gerektiğine inanıyorum. Sanayi ve endüstriyel ürünler üretecek noktaya geri dönmeliyiz. Gün geleceği anlama ve ona yatırımlar yapma günüdür.

Hızlı bir şekilde yenilikçi adımlar atılabilir, çiftçilerimize traktör desteği, ürün desteği, mazot ve gübre destekleri ve hayvancılarımıza yem desteği verilebilir. Çiftçilerin ve sanayicilerin sorunları bir şekilde çözülebilirse ekonomik olarak rahat bir refaha ulaşabiliriz. Üretim yapan şirketlerimize taşıma giderleri için mazot ve benzinde indirim sağlanabilir. Üretim yapılan alanda üretim yapan şirketlerimizin ve fabrikalarımızın desteklenmesi gerekmektedir. Vergi kalemlerinde kısa süreli rahatlatılmalar ve vergi kalemlerini azaltmalara imkan tanınabilir. Üretim ve ekonomi birbirleri ile bağlamlı olarak geliştirilebilir.

Kısa süreli bir stratejik yol haritası oluşturulmalı ve üretici desteklenmelidir. Yön haritamıza baktığımızda yeni ve etkin bir yön haritası oluşturmamız gereklidir. Sağlık alanında yeni yatırımcılara teşvikler sunulabilir ve destekleyici önlemler alınabilir. Bir toplum gelişimini ülkemize adapte etmek zorundayız, çiftçimizi ve üreten üreticimizi desteklemek ve onlardan fikirler almak durumundayız. Pandemi döneminde bir çok ülke olduğu gibi bizim ülkemizde de belirli sıkıntılar baş göstermiştir. Yurdun ve milletin üretimine devam etmesi ve yeni yollar bulması için Prof. uzmanlarımızdan destekler alabiliriz.

Fikirler önemli bir varoluş yöntemidir, yeni fikirler için oluşturulabilecek destek merkezleri kullanılabilir. Toplum refahı ve huzuru üretmemiz ile bağlantılı olarak artacaktır. Üretimlerimize belirli konularda projeler üreterek başvurma alanı bulabileceğimiz yeni noktalar açabiliriz. Süreç ve gelişim iyi yönetilmeli ve dünyamız ile beraber gelişim takip edilmelidir. Son dönemlerde akülü arabam bir engelli aracı olarak arıza gösterdi ve inanın bir motor parçasının tamiri için bile çok sayıda uğraş ve çaba göstermemiz gerekti.

Çarkların hızlıca toparlanması ve hızlıca stratejilerin belirlenmesi için ünlü bilim adamları ve ünlü strateji üreticilerinden yardımlar alınabilir. Yollar aşılması ve içinde bulunduğumuz süreçlere güncel dokunuşların yapılması gerekmektedir. Teknoloji merkezlerimizin dünyanın geleceğini oluşturabileceği bir döneme geçiş yapmalıyız. Hızlı ve pratik fikirler ile desteklenebilecek fikirler, yeni döngüler bulabilir ve bunları destekleyebiliriz. Teknoloji Vadisi ve Engelliler ve Belediye Hizmetleri yazılarımında incelenmesini saygılarımla talep ederim.

Erol SÖĞÜT

Daha önce "Teknoloji" konu başlığında yazdıklarım:
Windows Sistemi ve Teknolojik Gelişim
Teknolojik Canlı Yayınlar
Teknolojik Arızalar ve Sistemlerin Çalışmaması
Teknolojik Gelecek
Google Keep Teknolojisi
Teknolojik Gelişmeler ve Engelliler için Teknoloji
DM100 Dünyanın En Geniş Ekranlı Akıllı Saati
Whatsapp - Bir Sorunum Var
Twitter ve Teknolojisi
Google Teknolojileri - Hayatımızda Google
Giyilebilir Teknolojik Ürünler
Gelecek Nasıl Olacak - Teknolojik Boyutlarda İnsan
Teknolojik Hizmetler ve Geliştirilebilir Teknolojik Araçlar
Beyin Çipi ve İnsan Algıları
Arttırılmış Gerçeklik - Dünya Gerçekliği
Teknolojik Açılardan Hayat
Yeni Nesil Teknolojiler
Teknolojik Bir Fikir
Kültürel Aktiviteler ve Nostaljik Teknolojiler
Kripto Banka Oluşumları ve Yönlendiriciliği
Ülkemiz - Teknolojik Fikirler ve Robotik Gelişimler
Teknoloji - 50 Yıl Sonramız ve Ülkelerin Duruşları
Google Teknolojileri ve Teknolojik Hamleler
Teknolojik Robotlar ve İnsan Gücü
Teknolojik Gizlilik ve Kişisellik
Teknolojik Kişisellik
Teknolojik Yatırımlar ve Kilometre Taşları
İnsansı Robotlar
Teknoloji & Yaşam
Akıllı Teknolojiler - Dijital Marketler
Akıllı Teknolojiler
Yapay Zekalı İşler
İnsan ve Robotlar
Üretim & Ekonomi
Teknoloji Vadisi

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü