Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

DM100 Dünyanın En Geniş Ekranlı Akıllı Saati

 Uzun bir süredir akıllı saatleri inceliyor ve uzun bir süredir bu saatler hakkında bilgi topluyorum ve sonunda bir akıllı saat edinmeye karar verdim ve görme sorunum nedeniyle dünyanın en büyük ve geniş ekranlı akıllı saati olan DM100 için amazon.com.tr sitesinden sipariş verdim. Ürün elime ulaştı ve ürün gönderimi yapıldığı kutu içerisinden saatim, bir şarj adaptörü ve bir yedek cam koruyucu ve cam sileceği ve kullanımının uygun bir şekilde yapılması için bir kullanım kılavuzu çıkmış bulunmaktadır. Sim kart takılabilmesi için içinde gelen bir tornavida bulunmaktadır.

Ürüne sim kart henüz takmadım ancak ürünü kullandığım ölçüde üründen memnun kaldım. Ürünü telefon ile eşleştirmeniz için QR kodlar ile programlarla desteklenmiş bir program ile ürünü cihazınız ile etkinleştirebiliyor ve kullanımınızı kolaylaştırabiliyorsunuz. Bu ürünü almamdaki asıl nedene gelecek olursak telefonum yokken tüm android sistemimde yüklü uygulamalarımı bu ürünle yanımda taşıyabilmekti. Ürünüm 32 GB hafızaya ve 3 GB RAM desteğine sahiptir. Üründe kalp atım seviyenizi ölçen bir sistem ve spor yapmanız halinde programlar ile desteklenmiş yürüyüş, koşu gibi özelliklere sahip sağlığınıza dikkat gösteren bir yapı bulunmaktadır. Engelli olduğum ve sandalye üzerinde hareketlerimi sağladığım için bu kısımları değerlendirme olanağı bulamadım.

Üründe yüz tanıma ve ekran kilidi bulunmaktadır, Ürünü incelediğimizde ana ekrana bakıldığında saatin ya da bildirimlerin otomatik olarak ekranınıza yansıyor olması son derece işinizi kolaylaştıran niteliktedir. Cihaz üzerinde iki yol kilit ekranda mevcut, bunlardan birincisi cihaza verdiğiniz çizilebilir şifre özelliği, bir diğeri de yüz algılama ile ekranın otomatik açılıyor hale gelmesidir. Cihazın ana ekranına baktığımızda değişik saat kadranları mevcut ve kadrana uzun süre basıldığında bu kadranlar değiştirilebiliyor. Değiştirilebilir olması kadranlar açısından önemli olduğu kadar sizler içinde bir seçim mekanizmasının olmasını adlandırıyor. Ürünle beraber gelen ekranlar dışında internet üzerinden indirebileceğiniz kadranların sunulması sizi etkileyebilecek bir etken. Spor görünümlü kadranlar, klasik görünümlü kadranlar yanı sıra sizin galerinizden seçebileceğiniz kadranların da olması oldukça önemli bir niteliktedir. Ürün Android 7.1.1 işletim sistemi desteğiyle geliyor. Ürün bir akıllı telefon özelliklerine sahip ve Google Play uygulaması üzerinden istediğiniz uygulamaları indirebilir ve ürün üzerinden kullanabilirsiniz.

Ürün üzerinden telefonunuz kaybolduğunda telefonunuza ses yollayabilir ve saatiniz kaybolduğunda saatinize ses gönderebilir ve uyarı yolu ile cihazlarınızı bulabilirsiniz. Şu an telefon üzerinde kullandığım her uygulamayı bu üründe de kullanabilmem beni oldukça mutlu ediyor ancak bazı uygulamaların olmayışı söz konusu, onlarda zaman içerisinde ürüne getirilecek ve sınır tanımayan bir şekilde teknoloji büyüyecektir. Ürüne SİM kart takmanız durumunda kişiler, mesajlar, çağrılara cevap verme ve çağrıları alma konusunu en güzel şekilde yapabiliyorsunuz. Ürün bir tarayıcı programı desteği ile geliyor ancak sizler ürüne istediğiniz tarayıcı desteğini Google Play Store ile indirip, kullanabilirsiniz. Üründe menü listeleme şekli olarak iki türün bulunması gerçekten güzel bir özellik, birinde menü şeklinde çoklu bir yapı varken birinde listeleme şeklinde bir yapı mevcut.

Üründe fotoğraf çekmeniz için 5 mp bir kamera desteği bulunuyor ve performans açısından video ve fotoğraf çekimleriniz başarılı oluyor. 5 mp bir kamera desteği bu ürün için biraz az gibi görünse de fotoğraflarınızı en rahat şekilde çekmeniz ve videolar kaydetmeniz başarılı bir etken. Müzik dinleme kısmına geldiğimizde gerçekten ses kalitesi olarak orta düzey bir hoparlör sizlere sunulmuş durumda. Galeriniz ve ses kayıt işlemlerini yapabilmeniz adına gerçekten güzel bir deneyim sunuluyor. Saati ilk denediğimde Shazam üzerinden bir müzik bulma denemesi gerçekleştirdim ve başarılı bir şekilde bulması beni mutlu etti.

Dosyalarınıza ürünle erişebiliyor ve dosyalarınızı üründe saklayabiliyor olmanız ürüne artı nitelikte bir değer katıyor. Hava durumları ve haritalar konusunda ürün oldukça başarılı ve GPS teknolojisi üzerinden konumunuzu ve yerinizi oldukça iyi belirliyor. Google Haritalar programı ile her ölçüde sizlerin yer yön bulmasına ve gidecekleri yerlere rehberlik edebilecek bir nitelikte. 

Uygulamalar kısmına geldiğimde gerçekten fazlasıyla etkilendiğimi söyleyebilirim, İnstagram, Facebook, Whatsapp, Facebook Messenger Twitter, Shazam, Google Çeviri gibi hayatımda olan ve her zaman kullandığım uygulamalara bir telefon ekranı gözü ile erişmemi sağlamış olması benim için çok önemli bir faktör sağlamış oldu. Uygulamalar kısmında tek eksiği galiba amazon uygulamasının olmayışı olabilir. Ekran bakımından cihazı incelediğimde görsel dengesi ve görsellerin gösteriliş hızları ve etkinlik derecesi oldukça olumlu bir puan almasına neden oldu. Parlaklık düzeyini ayarlıyor olmanız bu da cihazın gündüz ve gece kullanımında büyük yarar sağlıyor.

Üründe ürünü baştan kurmanıza ve uygulamaları silmenize yarayabilen ayarlar kısmında iki kategori yer alıyor.  Tarih ve saate girdiğimizde saati ayarlamanız ve saat dilimlerini bilmeniz ve doğru bir şekilde ayarlamanız önemli bir şekil oluşturabilecektir. Saat kısmında bir alarm, bir kronometre ve dünya saatleri mevcut gelmektedir. Kullandığınız saat dilimini ayarlamanız ve alarmlarınızı etkin bir şekilde kullanmanız gün içi hatırlatmalar açısından oldukça önemlidir.

Gmail kullanırken bildirimlerin aşağı oka tıklayarak "Yanıtla" seçeneği ve uygulamaya ilişkin çoğu seçeneğin olması gerçekten beni etkiler nitelikte oldu, bunlar Facebook Messenger gibi uygulamalarda da mevcut ve Facebook Messenger üzerinden ailemle görüntülü görüşme yaptım ve çok olumlu olduğunu söyleyebilirim.

Sistem çalışma moduna geldiğimizde "Standart" ve "Performanslı" iki seçenek mevcut, bunları isteğe göre ayarlayabiliyor olmanız kesinlikle güzel bir özellik... uygulama dondurma gibi bir özelliği daha var henüz kullanmadım ama bu özellikte güzel olabileceğini düşündüğüm bir özellik. Ürünün şarjı 1 gece şarj ile 2 gün gidiyor 

Ürünün eksik yanlarına gelecek olursak bunlar android sürümleri ve yazılımların güncellenmesi ile halledilebilir şeyler, umuyorum zaman içerisinde halledilebilir, Üründe bildirim aldığınızda titreşim gerçekleşmesi söz konusu ve uygulamaları yüklü uygulamalarda bildirim sesi gelirken diğer bildirimlerde sadece titreşimle haber vermesi biraz olsun benim yaşadığım sorunlardan biri oldu, bunu çözersem sevineceğim. Whatsapp uygulamasına geldiğimizde Whatsapp uygulamasını çift cihaz ile aynı numara üzerinden kullanmamıza olanak sağlamıyor. Bunu "Whatsapp - Bir Sorunum Var" üzerinden yazımla Whatsapp'a ilettim.

Ürüne baktığımda mıknatıslı şarj cihazı ile gelmesi bu ürün için bende biraz olsun hayal kırıklığı yarattı, ürünün yedek şarj cihazını almak istesem bunu dolar üzerinden yurt dışından alabileceğimi öğrendim. Biraz olsun beni üzen bu durum oldu, ürüne bir Type-c şarj girişi yapılabilir, ve ürün kullanımı yaygınlaştırılabilir. Teknolojik anlamda bildirimler kısmında bazı sorunlar var mesela en önemli sorunum tüm bildirimlerde ses olayının olmayışıdır. İkinci sorunum mesajlar üst üste gelmeye başladığında sadece mesaj gönderen adlarının listeleniyor oluşudur. Apple saatlere baktığımızda Whatsapp'tan gelen mesajları görüyor ve cevap verebiliyor oluşumuz çok güzel bir özellikti. Bu saatte bu yönlerden biraz zayıflık var, bluetooth üzerinden Apple bu teknolojiyi sunabilirken bu saatimiz birazcık bu konuda geri kalmış olabilir.

Aliexpress üzerinde saatin 4 GB ram ve 64 GB hafızaya sahip bir versiyonunun olduğunu öğrendim ancak şu an saatim hafıza bakımından ve ram bakımından bir sorun oluşturmadı. Bu teknolojilerin zaman içerisinde yaygınlaşacağını ve bu durumların daha seçenekli hallere geleceğini hissediyorum. Bunun dışında yazı büyüklüklerini ayarlayabileceğimiz bir güncelleme saate getirilebilir. Ya da programlar içerisinde yakınlaştırma özelliği kullanılabilir. Teknoloji gelişecek ve ürünler kullanımlarında gelişim gösterecektir.

Ürünümü www.amazon.com.tr üzerinden "Lovoski Online" satıcısından aldım, çok şık bir "Smart Watch" kutusu ile elime ulaştı, satıcıya teşekkür ediyor ve yazımı değerlendirmeye almasını talep ediyorum. Bundan sonra ürün incelemelerine de sayfamda yer vereceğim ve tanıtımlarını yapmamı istediğiniz ürünleri bana gönderebilirsiniz.

Saygılarımla.

Erol SÖĞÜT

Daha önce "Teknoloji" konu başlığında yazdıklarım:
Whatsapp - Bir Sorunum Var
Twitter ve Teknolojisi
Google Teknolojileri - Hayatımızda Google
Giyilebilir Teknolojik Ürünler
Gelecek Nasıl Olacak - Teknolojik Boyutlarda İnsan
Teknolojik Hizmetler ve Geliştirilebilir Teknolojik Araçlar
Beyin Çipi ve İnsan Algıları
Arttırılmış Gerçeklik - Dünya Gerçekliği
Teknolojik Açılardan Hayat
Yeni Nesil Teknolojiler
Teknolojik Bir Fikir
Kültürel Aktiviteler ve Nostaljik Teknolojiler
Kripto Banka Oluşumları ve Yönlendiriciliği
Ülkemiz - Teknolojik Fikirler ve Robotik Gelişimler
Teknoloji - 50 Yıl Sonramız ve Ülkelerin Duruşları
Google Teknolojileri ve Teknolojik Hamleler
Teknolojik Robotlar ve İnsan Gücü
Teknolojik Gizlilik ve Kişisellik
Teknolojik Kişisellik
Teknolojik Yatırımlar ve Kilometre Taşları
İnsansı Robotlar
Teknoloji & Yaşam
Akıllı Teknolojiler - Dijital Marketler
Akıllı Teknolojiler
Yapay Zekalı İşler
İnsan ve Robotlar
Üretim & Ekonomi
Teknoloji Vadisi

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü