Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Felsefe ve Yaşam

 Uzun soluklu bir hayat ekseninde kulaç atmaya çalıştığımız ve düşüncelerimizle büyüdüğümüz bir varsayım ve hep böyle kalacak. Sanıyorum bir dakikamız bile önemli şu dünya ekseninde ve bir dakikamızın bile kıymetli olduğunu söyleyebilirim. Yeni dönemlerde düşünen çok insana rastlamıyoruz yeni dönemde zaman daha aktif işlerde kullanılıyor.

Yeni bir çağrışım yaratması açısından ne ortaya koyduğumuz ve niteliklerimiz, yapmak istediklerimizle orantılı olarak hızlı bir ivme gösteriyor. Düşünen kişilerin kalmayışı bizler açısından kötü bir yanılsama olsa da hayatı yaşamaya ve engelleri aşmaya çalışıyoruz. Ayağımız takılı kalsa da yeni bir şekilde içlerinden çıkmaya çalışıyoruz.

Bir şeyler ters gitse bile zaman zaman içimizde bir şeyler biriktirsek bile yola devam ediyoruz. Yol uzun ve gölge bir yerler bulup dinlenmemiz gerekli bazen. İçimizde bir şeyler düşünüyor ve anlam bulmaya uğraşıyoruz. Seçmediğimiz yollardan yürüyor ve önümüze gelenlerle uğraşıyoruz. İyi olmaya çalışıyoruz ama anlaşılamıyoruz. Hatalarımız var ve hatalarımızı çözümleyerek devam edeceğiz.

Düşüncelerimizin paylarını yaşadığımız ve günler içerisinde sürüklendiğimiz bir varsayım ancak bir sürprizler dünyasını yaşıyoruz git gide. Sürprizler hayatımıza eşlik ediyor ve her an yeni bir olay oluyor. Bizler düşüncelerimiz ile yeni bir sürecin parçası haline dönüşüyoruz.

Parçalarımızla bir bütün olmamız gereklidir ve hikayemizi en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz.

Erol SÖĞÜT

Geçmiş dönemde toplum ve insan hakkında yazdıklarım:

Bilgi Işığı
Antropoloji - Yaşayış ve Düşünüşler

Otokonrol & Tüketim Alışkanlıklarımız
Bir Yaşamak Meselesi Bu
Gelişim
Bizi Biz Yapan Noktalar
Bir İnsan Hikayesi
İnsan ve Toplum
Felsefe & Hayata Bakış
Kültürel Zaman
Seçimlerimiz
Güncelleme
Yapmak İstediklerimiz
Dünya ve Evren
Yaşlılar / Gençler
Hayat
Dahi Hayatlar
Sosyal Doku
Üretim ve Ekonomi
Eski ve Yeni
Roller ve Hikayeler
İnsan ve Hayat
Yenilik ve Çağ
Herakleitos "Değişmeyen Tek Şey Değişimin Kendisidir."

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü