Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı XXV - Yeni Fikirler ve Oluşumlar

 Yeni bir şeyler üretmek için dakikalar hızla ilerliyor artık dünyaya bırakacağımız belki de sayılı zamanlar kaldı, sayılı zamanlarda yaşıyor ve hayatımızı biçimlendiriyoruz. Eskiden bu yana yeniliklere olan bakış açımızın gelişimi ve yeniliklere olan farklı bakış açılarımız mevcudiyet gösteriyor. Hepimiz aklımızda bir milyon yeni şey düşünüyor ama bunları önemsemiyoruz. Önemseyenlerin halleri ise her zaman farklı oluyor.

İnsan gelişiminin ve birikiminin birer ürünüdür. Gelişim ve birikim yarattıkça düşünceler elde edinebilir ve farklı bakış açıları gözeterek olaylara bakabiliriz. Bu varoluşumun aslında bir getirisi ve içgüdüyle açıklanabilecektir. Zaman varlıkların ürünüdür ve varlıklar hayat gösterdikçe zaman eskiyecektir. Bir şeyler üretmeye ve oluşturmaya yönelen bakış açılarımızı geliştirmeye ve yeni bir şeyler üretmeye ihtiyacımız vardır.

Düşünce bulutları yaratmamız ve gökyüzünü aslında evrenin haritasında değerlendirmeliyiz. Milyonlarca fikir ve milyarlarca öngörü ile yeni farklılıklar oluşturacağız. Yeni üretimler ve yeni büyük datalar üretmeliyiz. Sürükleyerek gittiğimiz ve götürdüğümüz hayatta milyonlarca düşüncemizi neden bir kenara not edip onlara zaman ayırmıyoruz? Gelişim dönemlerinde en çok düşüncenin gücü etkilidir ve düşünceler milyonlarca yeni görüntü doğurabilir. Hayatımızı bir görüntü olarak ele aldığımız zaman bu hayatta geride bıraktıklarımız ile var olduğumuz söylenebilir ancak görüntülerimizi derinleştirdiğimizde geleceğimize dair kapılar ve anahtarlar bulabiliriz.

Düşüncelerimize önem vermeli ve onları hayata geçirmeliyiz, yeni bir dönemin başlangıcını oluşturabilecek zeka ve hayal gücüne hepimiz sahibiz. Milyarlarca insan yaşantısı üzerinden kendimizi mercek altına aldığımızda düşüncelerimizin gücünü hiçte küçümsememiz gerektiğini söyleyebilirim. Dünyadaki tüm zeki insanlar görüşlerini ve düşüncelerini kenara not almış ve onlar üzerinde bir hayata yol almış olan insanlardır. Yenilik oluşturmak bu yüzden önemlidir ve ihtiyacımızdır. Dünyadaki her insan doğar, büyür, gelişir ve hayatını tamamlayarak ölür. Öncesine baktığımızda insanların düşünceleri üzerlerinden bir yerlere geldiklerini görebiliriz. Düşünmek = hayat olmalıdır ve düşünebilmenin sınırını yok etmemiz gereklidir.

Son dönemlerde beyin alıştırmaları yaptığım ve düşüncelerle bir şeylere hayat vermek istediğim doğru bir gerçekliktir. Bir şeyler yapabilmek ve büyük düşüncelere sahip olmak zorundayız. Hayatın karmaşası sonrası izlenimlerle ön gördüğüm tek şey bu oldu.

Giden bir tren var ve biz vagonun içinde seyahat eden bir yolcu mu olacağız ya da trenlere bakıp üzerine ne koyulabilir tarafında mı yer alacağız? Hayat bu sorudan ibaret olabilir. Tiyatroyu izleyen kişi olmak kadar tiyatroyu yazan kişi olmakta önemlidir. Hayatımızı şekillendirirken hep yeni sahneleri inşa edelim. Fikirler tükenmeden bizlere yardım edecektir.

Erol SÖĞÜT

Bu konuda daha önce yazdığım yazılar:

Daha önceki kariyer yazılarım:

İş Süreçleri & İş Yaşamı XXIV - Beyinsel Aktiviteler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XXIII - Var Oluşumlara İsim Koymak
İş Süreçleri & İş Yaşamı XXII - Seçeneklerimiz
İş Süreçleri & İş Yaşamıı XXI - Gelişim Dönemleri
İş Süreçleri & İş Yaşamı XX - Öneriler ve Görüşler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIX - Düşünce
İş Süreçleri & İş Yaşamı XVII- Girişimcilik
İş Süreçleri & İş Yaşamı XVI - Teşekkür Etmek
İş Süreçleri & İş Yaşamı XV - Güçlü Hamleler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIV - Karar Almak
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIII - Analizler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XII - Stratejiler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XI - Hukuki Metinler
İş Süreçleri & İş Yaşamı X - Süreç Yönetimi
İş Süreçleri & İş Yaşamı IX - Gelişim
İş Süreçleri & İş Yaşamı VIII - Planlama
İş Süreçleri & İş Yaşamı VII - Teknoloji
İş Süreçleri & İş Yaşamı VI - Motivasyon
İş Süreçleri & İş Yaşamı V - Fırsatlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı

Yazılarımı İncelemenizi öneririm.

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü