Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Varoluşumuz ve İnsanlar Arasındaki İletişim

 Görüştüğümüz insanlar kimler? Aslında sizin ve bizlerin insanlık olarak sohbet etmekten keyif aldığı insanlar ve beynimizin odacıklarında hiç bir şekilde onlara dair kötü bir anı yok, olsa bile tolere edilmiş bir hayatın anlarını yaşıyoruz. İnsan, beyninin odacıklarında her şeyi tasarlayan ve işaretler türeten bir oluşumla dünyaya sesleniyor. İnsanlarımız çok sayıda unsurun içinde sıkıştırılmış bir gerçeklik yaşıyor. Beyin odalarımıza hiç inmeyi ve içlerinde gezinmeyi denediniz mi?

İnsanların sizlerde neler anlam ifade ettiğini ve herkesin bir amaç uğruna yaşadığını ve hayat hikayelerimizin birbirlerine bir bağ ile bağlandığını keşfederken olgunlaşıyor insan, her birimizin farklı bir hikayesi var ve her birimiz farklı bir şekilde olgunlaşıyoruz. Hayat kesişim noktalarımıza baktığımızda her zaman bir şans eseri durum ortaya çıkmıyor ve tanıştığımız insanlar ile tanıdıklarımız vasıtası ile tanıştığımız gün yüzüne çıkıyor. Bu durum bazı zamanlarda değişiyor ve insanın şans eseri tanıdığı kimlikler ve oluşumlar karşımıza çıkabiliyor.

Hayatımızda olan kişiler veya hayatımıza girmiş kişilerin bizler üzerinde bıraktığı etkiyi ve etkileri hiç düşündünüz mü? Her insandan bir şeyler öğrendiğimizi kabul ederek sözlerime devam edecek olursam hepimizin hikayeleri birbiri ile bağlantılı bir durumda ve neden sonuç ilişkilerimiz var, hayatımıza her dahil olmuş insanın hikayelerimizde bir yeri olduğunu düşünürsek yıllar yılı insanlığın devam ettiğini ve aynı şeyleri farklı şekillerde yaşadığını düşünürsek bu açıklanması çok belirgin bir yere doğru evrimleşiyor.

Her insanın hikayesi farklı ve her insanın hikayelerinin yapıları değişkenlik gösteriyor. Yaşadığımız hayat aslında bir bilimselliğin ürünü ancak tüm şeritlerde farklı tipte devam eden bir bütünlüğün ortasındayız. Hepimizin hikayeleri ve içinde yaşadığı yaşam koşulları farklılık gösteriyor, hepimiz asıllarını yaşamak konusunda diretiyor ve yaşamak istediklerini yaşamaya çalışıyoruz.

Beynimiz ile düşüncelerimizi yönetmeye çalıştığımızda bir şeyler üzerine sistemli ya da sistemsiz milyonlarca olasılık kuruyor ve zamanı sezgilerimize göre yorumluyoruz, biz insanlar çok kısıtlı ancak bir o kadar düşünsel canlılarız. Hepimizin yapabilecekleri kısıtlı bu dünya üzerinde, her kim kendi sınırları dışında başka sınırlara da girmeye çalışıyorsa biraz olsun hayatı öğrenmeye çalışıyordur ancak bu durumun etkilerini ve yaşayışları üzerinde deneyimlerini hesaba katmalıdır.

yazdığım  yazılar ile hayatı anlamlandırmaya çalıştığım bir derece olsun doğru ancak bu durum fazlasıyla ilerleyen süreçlerde zeka oyunlarına gidebilecek bir süreç başlatabilir vaziyettedir. Herkes için düşüncelerimi paylaşıyor ve çok insandan olumlu ya da olumsuz tepkiler gözlemliyorum. Bu bir başlangıç oluşturuyor ve benim açımdan gayet olumlu olduğunu söyleyebilirim. Düşünceler ile yaşayan insanlara hep saygı duyduğunu söyleyebilirim ve sistemli çabalar gösteren insanların çabalarını hayranlık ile izlerim. Bu süreç benim olduğu kadar sizlerin de yönlendirmeleri ile evrende yer bulmaktadır. Hepimiz düşüncelerimizin bir varoluşuyuz.

Erol SÖĞÜT

Geçmiş dönemde toplum ve insan hakkında yazdıklarım:

Hayat ve Tiyatro Sahnesi
Sonsuzluk Nedir? Sonsuzluğun Sırları
Sokrates 'Bildiğim Tek Şey Hiçbir Şey Bilmediğimdir.'
Zaman ve İnsanlık Masalı
Yazmak Nasıl Bir Duygu?
Sonsuzluk İçinde Biz
Hayatımızın Denklemlerini Çözmeye Hazır mıyız?
Eski Zamanlar
Farklılıklarımız
Önceleri Sessizlik
Yaşamak Denilen Şey
Gülümse ve Öğren
Hayat & Eskiz Defteri
İnsan Denklemi
İnsan ve Yaşayış Düzeni
Hikayelerimiz ve Biz
İnsan ve Yaşamak Meseleleri
Biraz Sohbet Edelim
İnandıklarımız
Gelişim Olgularımız
Süreç ve Enerji
Süreç ve Etkisellik
Benim Yolum
Adım Adım İnsan
Tiyatro Zamanı & Dünya ve Bakış Açıları
Dünyaya Bakış Hikayesi
Bilim ve Bilime İnanmak
ETKİ

Kişisel Kimlik ve Yaratılış Hikayemiz
Hayatla Dans Etmek
Hayat Döngüsü İçerisinde İnsanlar
Felsefe ve Yaşam
Bilgi Işığı
Antropoloji - Yaşayış ve Düşünüşler

Otokonrol & Tüketim Alışkanlıklarımız
Bir Yaşamak Meselesi Bu
Gelişim
Bizi Biz Yapan Noktalar
Bir İnsan Hikayesi
İnsan ve Toplum
Felsefe & Hayata Bakış
Kültürel Zaman
Seçimlerimiz
Güncelleme
Yapmak İstediklerimiz
Dünya ve Evren
Yaşlılar / Gençler
Hayat
Dahi Hayatlar
Sosyal Doku
Üretim ve Ekonomi
Eski ve Yeni
Roller ve Hikayeler
İnsan ve Hayat
Yenilik ve Çağ
Herakleitos "Değişmeyen Tek Şey Değişimin Kendisidir."

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü