Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı XXVII - Sonsuzluk

 Bir kariyer içerisinde sonsuz olabilir insan ve severek, isteyerek o işi yürütebilir. Dünyadaki herkesin işleri aldığı eğitimler ve hayatının getirileri ile sınanmıştır ve şanslı bir şekilde bu getirileri ile yürüdüğü doğru bir işi varsa insanın işinden aldığı keyif ve emek artarak büyüyecektir. Dünyadaki her insan birikim ettiği şeylerle işini kurmayı ve girişimci olarak yaşamayı hayal eder.

Bir şeyler üretmek ve bir tutum büyütmek ilerleyen zamanlarında insanlara keyif verecektir ve ilerleyen zamanlarda doğru stratejik hamleleri eğer yapabilir ise hayatına katabileceği şeylerle insan var olmayı seçecektir. Profesyonelleşmek ve getiri elde edebilmek ancak yeni atılımlarla elde edilebilir ve süreç oluşturabilir bir noktaya getirilebilir.

Sonsuzluk stratejik bir oluşumdur ve doğru stratejilerle şirketler/kurumlar/işletmeler sonsuza yürüyebilirler. Birikim ve getirilerimizi bir sermaye olarak düşünebiliriz ve sermayemiz gelişen görüş ve çözümlerimiz olabilir. Bir takım prensipler bütün olarak varlığa işaret eder ve bütüncül anlamda varlığı korur ve geliştirir. Sermaye sadece nakdi olmamalı ve sonsuzluğa uzanan yolda düşünceler/eğitimler/stratejik hamleler/gelecek görüşleri/insan yetiştiren yönler ile ele alınmalıdır.

Birikimler ve insan düşüncesinin gücü ile daha net ve daha gerçekçi işler başarabiliriz. Yöntem ve yaşadıklarımızın etkisini varsayarsak yeni süreçler yaratmaya ve yeni oluşumlar kurmaya yönelmemiz gereklidir. Şirketler/kurumlar/işletmeler yeni süreçlerle yeni büyüme hamlelerine ulaşabilirler. Toplantılar ve girişimlerin yön bulacağı paneller oluşturmalıyız. Tartışılabilir ve görüşlerin serbestçe söylendiği yeni oluşumlara ihtiyacımız vardır.

Yönetim işlevleri ve prensiplerin büyümesinde üst kademe düşünceler kadar alt kademede çalışanların ve oluşumların yeni oluşumlar yaratmasına izin verilmeli ve bulut bir sistem işletmenin hücrelerinde sağlanmalıdır. Profesyonel olabilmek insana ve insan görüş ve düşüncelerine değer vermekten geçmektedir. Profesyonel hayatın getirileri ve çalışma sermayemizi büyütmek istiyorsak örnek alınabilecek modellemelere bakmamız gereklidir.

AR-GE faaliyetleri ve iletişim misyonunu ön planda tutabilirsek iyi bir yönetim modeli ortaya koyabilir ve koordinasyon sağlayabiliriz. İşlerimize özen göstermeli ve yeni süreçlere hep bir modelleme içinde gitmeliyiz.

Erol SÖĞÜT

Bu konuda daha önce yazdığım yazılar:

Daha önceki kariyer yazılarım:

İş Süreçleri & İş Yaşamı XXVI - Biriktirmek
İş Süreçleri & İş Yaşamı XXV - Yeni Fikirler ve Oluşumlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı XXIV - Beyinsel Aktiviteler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XXIII - Var Oluşumlara İsim Koymak
İş Süreçleri & İş Yaşamı XXII - Seçeneklerimiz
İş Süreçleri & İş Yaşamıı XXI - Gelişim Dönemleri
İş Süreçleri & İş Yaşamı XX - Öneriler ve Görüşler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIX - Düşünce
İş Süreçleri & İş Yaşamı XVII- Girişimcilik
İş Süreçleri & İş Yaşamı XVI - Teşekkür Etmek
İş Süreçleri & İş Yaşamı XV - Güçlü Hamleler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIV - Karar Almak
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIII - Analizler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XII - Stratejiler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XI - Hukuki Metinler
İş Süreçleri & İş Yaşamı X - Süreç Yönetimi
İş Süreçleri & İş Yaşamı IX - Gelişim
İş Süreçleri & İş Yaşamı VIII - Planlama
İş Süreçleri & İş Yaşamı VII - Teknoloji
İş Süreçleri & İş Yaşamı VI - Motivasyon
İş Süreçleri & İş Yaşamı V - Fırsatlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı

Yazılarımı İncelemenizi öneririm.

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü