Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Hayat & Eskiz Defteri

   Hayatımız eskiz defterlerinden ibaret olsaydı sayfalarına neler çizerdiniz? Ürünü ya da ortaya koyduğunuz şeyi hayata uyarlamak çabası içinde misiniz veya hayat yön bulacak ve ben ona uyacağım diyenlerden misiniz? Aslında hayat son derece belirli sayfalar içerisinde insan hikayelerini örüyor. Bir şekilde kendimizin seçimleri veya yaşadığımız tabloları seçmek bizim elimizde. Bir zorunluluk faktörü oluşuyor insan üzerinde zamanla bu kabulüm ancak hayat ikinci devrede sizlere bir şans tanıyor bunu olgunlaştırmak ve büyütmek sanıyorum bizlerin ellerinde.

Dünyada her projeyi meydana getiren bir beynin unsuru olabilir ancak beynimizin ne tipte şeyler düşünüp düşünemeyeceğine bazen biz karar verebiliriz. Bugün dünya için nitelendirilmiş zamandır ve yarın belirli değildir, hep kalıplara uyan bir düzen elbette ki hayatımızda yer edecek ama sanıyorum bir şeyler yaşamak ve ortaya bir şeyler koymakta bu zamanlardan öte bizlerin ellerinde... oluşan bir zaman faktörü ve çalıştığımız iş yerlerinin en çok vakit harcadığımız alanlar olduğunu kabul edebiliriz. Durumsal olarak bir şeyler yapmak ve durumlarımıza yeni yönler ve çizelgeler çizmek zorunda olduğumuz varsayımlara kendimi alıştırmamız gereklidir.

Hayatta hep ders çalışan biri olabiliriz, hayatta hep işine konsantrasyon ile bağlı olan bir yapımız olabilir. Zamanı iyi değerlendirmemiz gerektiğini varsayarsak bazen kendimize de zaman ayırmamız gerektiği varsayımı ortaya çıkmaktadır. "Peki, bunu nasıl yapabiliriz?" İnsan çok vakit bu soruyu düşünüyor ve düşünmeye devam ediyor. Mesela öncelikle bu soruya vakit ayırdığımız zamanı başka bir işle uğraşarak harcayabiliriz. "Nedir bu?", mesela bir düşündüğümüz şeyi hayata geçirir kılabiliriz, en basit örnek olarak benim bu internet sayfam gibi bir sayfa oluşturabilir ve içine yazılar yazabiliriz, araştırmalar yapabiliriz, müzikler dinleyebiliriz, bir filmi izleyip o film hakkında yapılan yorumlara bakabiliriz. Kitaplar okuyabilir, yazabilir, inceleyebiliriz.

Yeni bir zaman aktivitesine ait bir zaman belirlememiz bizler açısından iyi olacaktır. Mesela günlük olarak belirli saatlerde şu aktiviteleri yapacağım ya da yapmalıyım gibi... biraz olsun değişime açık yönlerimizi fark etmeliyiz, aslında araştırmalar yaparken biraz olsun internet üzerinde bulunduğumuz saatler artabilecektir ancak bunu araştırmalar için kullanıyorsak bu saat dilimi bir şekilde görmezden gelinebilir. "Her Gün Bir Yazı" konusuyla çıktığım bu yolda her gün sizlere farklı deneyimler ve farklı sohbetler ile aktardığım yazılarımı da ele alabilirsiniz.

Zaman bir şekilde akıp gidiyor ancak zamanı hayatımıza mı harcıyoruz yoksa bir bilinmeze mi konusunu içimde çok tartıştığım zamanlar oldu. Zamanı durduramıyoruz ve durduramayacağız, zaman akıp gidecek unutmayalım bugün ne deneyim kazanırsak yarın onun etkisinde bir dünya yaşayacağız.

Erol SÖĞÜT

Geçmiş dönemde toplum ve insan hakkında yazdıklarım:

İnsan Denklemi
İnsan ve Yaşayış Düzeni
Hikayelerimiz ve Biz
İnsan ve Yaşamak Meseleleri
Biraz Sohbet Edelim
İnandıklarımız
Gelişim Olgularımız
Süreç ve Enerji
Süreç ve Etkisellik
Benim Yolum
Adım Adım İnsan
Tiyatro Zamanı & Dünya ve Bakış Açıları
Dünyaya Bakış Hikayesi
Bilim ve Bilime İnanmak
ETKİ

Kişisel Kimlik ve Yaratılış Hikayemiz
Hayatla Dans Etmek
Hayat Döngüsü İçerisinde İnsanlar
Felsefe ve Yaşam
Bilgi Işığı
Antropoloji - Yaşayış ve Düşünüşler

Otokonrol & Tüketim Alışkanlıklarımız
Bir Yaşamak Meselesi Bu
Gelişim
Bizi Biz Yapan Noktalar
Bir İnsan Hikayesi
İnsan ve Toplum
Felsefe & Hayata Bakış
Kültürel Zaman
Seçimlerimiz
Güncelleme
Yapmak İstediklerimiz
Dünya ve Evren
Yaşlılar / Gençler
Hayat
Dahi Hayatlar
Sosyal Doku
Üretim ve Ekonomi
Eski ve Yeni
Roller ve Hikayeler
İnsan ve Hayat
Yenilik ve Çağ
Herakleitos "Değişmeyen Tek Şey Değişimin Kendisidir."

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü