Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İnsan Denklemi

 İhtimaller şehrinde yaşıyoruz, ihtimaller üzerinde bir hayatımız var, hiçbir şey belirli değildir. Hiçbir şey belirli bir halkanın oluşmasını sağlanıyor. Bugün ne idik ve yarın ne olacağımız belirli değil, bugün yaşam için bir teşekkür etmemiz lazım dünyaya, bizler dışında bir dünya var insanlar emekler harcıyor, çalışıyor, güzel bir yarın için hepimiz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Psikolojik olarak rahat hissetmemizin yolu bizlerin enerjisinden geçmektedir ve psikolojik olarak tanımlar bulmaya çalışmamız gereklidir. Her birimiz aslında bir psikolojinin karakterleriyiz ve günden güne değişimlere uğruyor ya da kendimizce değişimler yaşıyoruz, hayatın olumlu akıp gitmesini bekliyor ve her türlü çabalarımız içinde yeni olgular yaratmaya başlıyoruz. Oluşumlar oluyor ve sürüp gidiyor, her bir oluşum insanın yapısını daha derin noktalarla araştırmaya aday.

Hep bir çaba ve yaşama döngüsü ile çalışıyor ve olumlu tablolar inşa etmeye çalışıyoruz, insan bu yapı içinde yaşlanıyor ve bu yapı içerisinde yenilikler, çareler aramaya başlıyor. Hepimiz aslında yollara farklı açılardan bakıyoruz, yol aynı olmasına rağmen üzerimize yüklenen karakter oluşları ve durumları farklı bir döngü reaksiyonu ile hayat buluyor. Devam edebilmek çok güç yaşamda, yol aramak ve yeni yollar bulmak çok zor ve yıpratıcı.

"Her şey olduğuyla kabul edilmeli mi ya da değiştirebileceğimiz şeyler var mı?" soruları arasında gelip gidiyoruz, bir roman karakteri gibiyiz ve hayatımız bir roman senaryosundan ibaret. Senaryoyu nasıl oynamak istediğinize bağlı olarak değişen bir yapı ile ilerliyoruz, kimisi kendisine karmaşık görevler seçiyor, kimisi kendini karmaşık hissediyor, kimisi kendini vurdumduymaz bir şekle sokuyor. Karakteri siz belirliyorsunuz, her şey siz de bitiyor... Birleşenleri sizsiniz yapımızın, kendimizin kararlarını yaşamak istiyoruz çoğu zaman. Yapısal denklemlerimizi keşfetmeye ihtiyacımız var. "Erol SÖĞÜT sen ne olacaksın?" diye sorduğum zamanlar oluyor kendime, hiç şüphesiz sizlerin de oluyordur. Hayat uzun bir yol, yaşam bizlerin varlık gösterebileceği bir çizgi...

Çizgiler hayatımızı karmaşıklaştırıyor, karmaşalar içinde yaşıyoruz, bir yolun yolcusuyuz ama bazen bir çok yolun birleşimi yolumuza eşlik ediyor, hayatı çözümsel bir alan olarak görebiliyoruz bazen, hayatta çok istediğimiz şeyleri unutup bu noktalarla uğraşabiliyoruz, hayat hikayelerimizden sorumluyuz hepimiz ileride imtihan yapabiliriz kendimizi ya da imtihan edebiler bizleri.

Yapılarımızı incelerken bir tutumun içerisinde kaybolduğumuzu hissetmeliyiz bazen, bugün sizlere psikolojik bir yazı hazırladım, psikolojik denklemlerimizi çözmeye ihtiyacımız var, psikolojik yazılarımı zaman zaman kaleme alıyorum, her gün bir konu derken her gün bir başka konudan bahsetmeyi düşündüğüm için bu şekilde bir başlık koydum kendime.

Yazılarımız ne denli sizlere iyi geliyor ya da meraklarınıza cevap veriyor bilemiyorum ancak iyi giden bir gözlem sayılarımız olmasını bunun biraz olsun iyi bir şekilde algılanmasıyla açıklayabilirim sanırım. Değişim gösteren bir form grafiği var ancak bunun sürekli olması biraz olsun beni umutlandırıyor.

Erol SÖĞÜT

Geçmiş dönemde toplum ve insan hakkında yazdıklarım:

İnsan ve Yaşayış Düzeni
Hikayelerimiz ve Biz
İnsan ve Yaşamak Meseleleri
Biraz Sohbet Edelim
İnandıklarımız
Gelişim Olgularımız
Süreç ve Enerji
Süreç ve Etkisellik
Benim Yolum
Adım Adım İnsan
Tiyatro Zamanı & Dünya ve Bakış Açıları
Dünyaya Bakış Hikayesi
Bilim ve Bilime İnanmak
ETKİ

Kişisel Kimlik ve Yaratılış Hikayemiz
Hayatla Dans Etmek
Hayat Döngüsü İçerisinde İnsanlar
Felsefe ve Yaşam
Bilgi Işığı
Antropoloji - Yaşayış ve Düşünüşler

Otokonrol & Tüketim Alışkanlıklarımız
Bir Yaşamak Meselesi Bu
Gelişim
Bizi Biz Yapan Noktalar
Bir İnsan Hikayesi
İnsan ve Toplum
Felsefe & Hayata Bakış
Kültürel Zaman
Seçimlerimiz
Güncelleme
Yapmak İstediklerimiz
Dünya ve Evren
Yaşlılar / Gençler
Hayat
Dahi Hayatlar
Sosyal Doku
Üretim ve Ekonomi
Eski ve Yeni
Roller ve Hikayeler
İnsan ve Hayat
Yenilik ve Çağ
Herakleitos "Değişmeyen Tek Şey Değişimin Kendisidir."

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü