Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

Yazmak Nasıl Bir Duygu?

İnsanlar yaşam boyu bir şeyler yaşamış ve yaşantılarına çeşitli derecede anlamlar katmak istemiştir. Bu görüş çerçevesinde insanlar sanatı keşfetmiş ve sanat adına eserler üretmiş ya da değişik oluşumlarda bulunmuşlardır. Yeni oluşumlara yön vermek ve yeni oluşumlarda var olmak adına çeşitli şekillerde insan hayatına armonileri ya da yazılı eserleri bırakmaya devam etmektedir.

Yazmak son derece kalıcı olabilecek bir duygunun betimlenme halidir ve kalıcı şeyler bırakabilmek istiyorsak hayatta çeşitli şeyler yazmaya ve yazdıklarımızı aktarmaya ihtiyacımız olacaktır. Kalıplara sığmayan bir sesleniş öyküsünün hikayesidir yazı ve tarih boyunca şekillenecek bir oluşumu vardır.

Yazıya insan hayatı boyunca ihtiyaç duymuş ve duymaya devam edecektir, yazı aslında kalıcılık sağlaması açısından sözlerin bir dışavurumunu oluşturmaktadır. M.Ö 3500 yıllarında bulunan bu çığır açacak şey insanlığın hayatına katkı sağlamış ve onların hayatlarında bir vazgeçilmez halini almıştır. Sümerler yazıyı icat ettiklerinde ilk olarak çivi yazısını kullanmışlar. Sümerlerin bulduğu bu yenilik hayatımızda bugünümüzde etken bir şekilde devam etmesiyle bir çığır açan oluşum adımlarını hayatımıza geçirmiştir.

Yazının tarihçesiyle ilgili bir yazı sonrasında kaleme alacağım ancak bugün için sadece sizlerle bu oluşumun ne kadar önemli bir hal aldığını anlatacağım. Hayatımızda çok sayıda şey yaşıyor ve yaşamaya devam ediyoruz, bizlerin yaşamları ve gördüklerinden esinlenerek yazdığı bir çok belge ve oluşturduğu bir çok metin bulunmaktadır, hepimiz tarihe çeşitli zamanlarda not düşüyor ve notlar alıyoruz. Bizden sonra yaşayacak nesillerde bizler gibi tarihe not düşecek alanlar inşa edecekler, bugün bunun önemi ile yaşıyor ve yaşantılarımıza anlamlar katıyoruz. Düşüncelerimizi anlamlandırabildiğimiz kaç alan dünya üzerinde mevcut bulunmaktadır ve kaç alanda sizlerin tarihe notlar düşmelerine olanak sağlanmıştır? İşte yazının bu denli önemli bir yapısı ve tarihsel etkisi vardır.

İnsanlar düşünceleri ile varlar ve binlerce yıldır düşünüşlerini anlatmaya çalışan yürekler ile dünyanın oluşumundan bugüne varoluşlarını sürdürüyorlar. Kendimizin yanı sıra çevremizdekilerin yaşantılarına ve yaşadıklarına bu denli dokunan bir araç tarih boyunca günümüze gelmemiştir. Hayat bir serüvense en net ve belirgin olarak bu serüvenin parçalarını yazdıklarımız, gördüklerimiz ve bildiklerimizle oluşturuyoruz.

Bunun için yazalım ve yazmayı sürdürelim, hepimizin öyküleri ve hepimizin bir hikayesi var, sonsuzluk yazı ile hayat bulacaktır.

Erol SÖĞÜT

Geçmiş dönemde toplum ve insan hakkında yazdıklarım:

Sonsuzluk İçinde Biz
Hayatımızın Denklemlerini Çözmeye Hazır mıyız?
Eski Zamanlar
Farklılıklarımız
Önceleri Sessizlik
Yaşamak Denilen Şey
Gülümse ve Öğren
Hayat & Eskiz Defteri
İnsan Denklemi
İnsan ve Yaşayış Düzeni
Hikayelerimiz ve Biz
İnsan ve Yaşamak Meseleleri
Biraz Sohbet Edelim
İnandıklarımız
Gelişim Olgularımız
Süreç ve Enerji
Süreç ve Etkisellik
Benim Yolum
Adım Adım İnsan
Tiyatro Zamanı & Dünya ve Bakış Açıları
Dünyaya Bakış Hikayesi
Bilim ve Bilime İnanmak
ETKİ

Kişisel Kimlik ve Yaratılış Hikayemiz
Hayatla Dans Etmek
Hayat Döngüsü İçerisinde İnsanlar
Felsefe ve Yaşam
Bilgi Işığı
Antropoloji - Yaşayış ve Düşünüşler

Otokonrol & Tüketim Alışkanlıklarımız
Bir Yaşamak Meselesi Bu
Gelişim
Bizi Biz Yapan Noktalar
Bir İnsan Hikayesi
İnsan ve Toplum
Felsefe & Hayata Bakış
Kültürel Zaman
Seçimlerimiz
Güncelleme
Yapmak İstediklerimiz
Dünya ve Evren
Yaşlılar / Gençler
Hayat
Dahi Hayatlar
Sosyal Doku
Üretim ve Ekonomi
Eski ve Yeni
Roller ve Hikayeler
İnsan ve Hayat
Yenilik ve Çağ
Herakleitos "Değişmeyen Tek Şey Değişimin Kendisidir."

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü