Öne Çıkan Yayın

2024

 Hepimiz iyi ve kötü tecrübeler edindiğimiz bir yıla veda edeceğiz ve hepimizin istekleri, umutları, hissettikleri ve anladıkları, anlayamadıkları, güzel, kötü hatıraları, hikayeleri ve günleri oldu. Her insan bir başlangıcın hikayesi aslında ve her başlangıç vaktinin anıları ile geçiyor. Saatler eskiyor, günler eskiyor, hepimiz tecrübeler ediniyor ve yaşlanıyoruz. Yaşlanmayı hep tecrübelerle sabit tutan biriyim ki bu bana insanlara saygı duymayı öğreten en önemli şey olmuştur. Her yıl insanın bir mevsimidir, her yıl insanlar umutlar içinde hikayelerini sürdürmek isterler... Bu yıl da hepimizin yaşadığı eksik, fazla ya da beklenmedik olayları ve yaşantıları oldu, hepimiz bir yapbozun parçalarıyız ve paydaşlarıyız. Aynı oksijenin içerisinde farklı bir sürü hayat ve hikayeler. Çok büyütür insan bazen yaşadığı şeyleri, çok anlamlar yükler ama en basitinden hepimizin bir paydaş olduğunu anlamamız ve hayatın içinde bir parça olduğumuzu kabul etmemiz gereklidir. Hikayelerimizin hep birleşece

İş Süreçleri & İş Yaşamı XXIX - Ekonomik Oluşumlar

 Finansal alanda yatırımlar yapmaya çalıştığımız ve birikim oluşturmaya çalıştığımız dönemler olmalıdır ve bir şekilde yeni ve iyi bir şekilde finansal açıdan kendimizi güvence altına alacak adımları atmaya çalışacağız. Hayat ekonomik getiriler ve faaliyet döngüsü ile yol buluyor. Hepimiz zaman içerisinde finansal olarak birikim yapmaya ve birikimlerimizi objektif şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz.

Düzenimizi stabil tutmak ve değerli şekilde yatırım sermayemizi büyütmek ve bütünlemek zorundayız. Bir zaman getirisi olan sermayemiz ekonomik olarak ileride bizleri koruyacak çıkarımlar elde etmenin yollarını aramak durumundayız. Zaman geçtikçe ekonomi değişkenlik gösteriyor ve hayatımıza yeni dijital unsurlar girmeye başlıyor. Artık internet üzerinden yatırımlar yapabiliyor ve paramızın değerini yıllar içerisinde korumaya ve arttırmaya çalışıyoruz.

Borsa, Bitcoin, Altın, Tahviller, Bono, Hisse senetleri ve bunun gibi bir sürü araç ve ekonomik göstergelerin durumları, ekonomik gidişatlar ve yatırım fonları gibi bir çok seçenek ile yatırımlarımızı değerlendirebiliriz. Biraz olsun gidişlere göre takip etmek ve grafikleri iyi okumak durumundayız. Güncel piyasalar ve güncel oluşumlara artık yön vermemiz gereklidir. Bir şekilde döngü yaratarak elimizdeki kazandığımız göstergeleri büyütmek zorundayız.

Kripto paraların son günlerdeki trendlerini değerlendirebilir ve buralara yatırım yapabiliriz ancak yatırım seçeneklerimiz arasında kripto paralar kadar bizlerinde katılabileceği borsa gibi büyük ve bilinen fonlar da yer alabilir. Çeşitlendirmeler yapabiliriz ya da bekleyerek kağıtlar belirleyip o kağıtlara borsa üzerinden yatırımlar yapabiliriz.

Hayat, düşünce ve dönüşüm süreçlerini ekonomik olarak başlatmamızda fayda olabileceği gözüme çarpıyor. Son zamanlarda bu şekilde araştırmalar yapıyor ve kafamda değerlendirmeler yapıyorum. Uzun bir değerlendirme yapmaya ihtiyacımız var.

Erol SÖĞÜT

Bu konuda daha önce yazdığım yazılar:

Daha önceki kariyer yazılarım:

İş Süreçleri & İş Yaşamı XXVIII - Bilimsel Deneyim
İş Süreçleri & İş Yaşamı XXVII - Sonsuzluk
İş Süreçleri & İş Yaşamı XXVI - Biriktirmek
İş Süreçleri & İş Yaşamı XXV - Yeni Fikirler ve Oluşumlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı XXIV - Beyinsel Aktiviteler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XXIII - Var Oluşumlara İsim Koymak
İş Süreçleri & İş Yaşamı XXII - Seçeneklerimiz
İş Süreçleri & İş Yaşamıı XXI - Gelişim Dönemleri
İş Süreçleri & İş Yaşamı XX - Öneriler ve Görüşler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIX - Düşünce
İş Süreçleri & İş Yaşamı XVII- Girişimcilik
İş Süreçleri & İş Yaşamı XVI - Teşekkür Etmek
İş Süreçleri & İş Yaşamı XV - Güçlü Hamleler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIV - Karar Almak
İş Süreçleri & İş Yaşamı XIII - Analizler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XII - Stratejiler
İş Süreçleri & İş Yaşamı XI - Hukuki Metinler
İş Süreçleri & İş Yaşamı X - Süreç Yönetimi
İş Süreçleri & İş Yaşamı IX - Gelişim
İş Süreçleri & İş Yaşamı VIII - Planlama
İş Süreçleri & İş Yaşamı VII - Teknoloji
İş Süreçleri & İş Yaşamı VI - Motivasyon
İş Süreçleri & İş Yaşamı V - Fırsatlar
İş Süreçleri & İş Yaşamı IV - Markalaşma
İş Süreçleri & İş Yaşamı III - Ekip Çalışması
İş Süreçleri & İş Yaşamı II - Şirketler Açısından Yönetim
İş Süreçleri & İş Yaşamı

Yazılarımı İncelemenizi öneririm.

Twitter: https://twitter.com/erolsogut
İnstagram: https://www.instagram.com/erolsogutofficial



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

100. Yılımız Gururla, Sevgiyle ve İlelebet

Aşk Bir Ömrün Hikayesidir XXVII / 2 - İyi ki Doğdun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü